Kymppikerho on kohta historiaa? Uusissa lentokoneissa vessojen leveys vain 60 senttiä

Yleensä kymppikerhoon hakeudutaan harrastamalla seksiä lentokoneen vessassa. Uusien "minivessojen" myötä tämä ei enää ole mahdollista.

Seksin harrastaminen lentokoneessa on jo vuosia avannut siinä onnistuneille oven niin sanottuun "kymppikerhoon". Nyt kyseinen kerho saattaa jäädä historiaan, kertoo Washington Post.

Uusien vessojen leveys on vain noin 60 senttiä

Yleensä kymppikerhoon hakeudutaan lentokoneen vessassa tapahtuvan intiimin kohtaamisen kautta. Uusissa lentokoneissa vessakoppiin ei kuitenkaan mahdu kahta ihmistä, sillä vessojen leveys on vain noin 60 senttiä.

Festareilta tutut bajamajat ovat yli 80 senttiä leveitä. Lentokoneiden uutuusvessa on vain tavallisen pyykinpesukoneen levyinen, joten ovesta ujuttauminen voi tehdä tiukkaa yhdellekin ihmiselle!

VIDEO: Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa? Artikkeli jatkuu videon alla.

Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa? 2:50

Vessan kutistaminen luo kuusi uutta istumapaikkaa

Washington Postin mukaan uusia pieniä vessoja on ainakin United Airlinesin, Deltan ja American Airlinesin uusissa koneissa.

Lentämisestä on tullut tilapeliä, ja lentoyhtiöt haluavatkin mahduttaa koneisiinsa mahdollisimman paljon matkustajia mahdollisimman tehokkaasti.

Valmistajan mukaan vessan kutistaminen luo kuusi uutta istumapaikkaa.

Kansalaisia muutos ei miellytä

Kaikkia muutos ei miellytä. Esimerkiksi matkustussivustolle vinkkejä kirjoittava Zach Honig ihmetteli minivessoja.

– "Voi, hauskaa, mikäs tämä pieni kaappi on? Pystyyn sijoitettu matkatavaroiden säilytysosasto?" Ei, se on oikea, aito, jotenkin-Boeing-United-ja-valmistaja-hyväksyivät-tämän -lentokoneen vessa, Honig vitsaili Twitterissä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Asiakkaiden mukaan edes normaalikokoinen ihminen ei mahdu kääntymään vessassa eivätkä vessat sovi eritysryhmille. Vessojen pienentäminen tuntuu järjettömältä myös siksi, että amerikkalaisten alati kasvava ylipaino-ongelma on ollut jo vuosia tiedossa. Osa kritisoijista pitää toiletteja jopa vaarallisina.

– Haastan kenet tahansa lentoyhtiön johtajan vaihtamaan huutavan vauvan vaipan 60 senttiä leveässä vessassa, sanoo amerikkalaisessa kuluttajansuojaorganisaatiossa työskentelevä John Breyault.

Lue myös:

    Uusimmat