"Kympin tyttö" Elina jätti asiantuntijatyön ja työskentelee nyt osa-aikaisena floristina – näistä syistä työntekijät irtisanoutuvat: "Lähtijä ei ole valittaja tai alisuoriutuja"

Korkeakoulutettu Elina jätti asiantuntijatyön ja työskentelee nyt osa-aikaisena floristina 9:44
Tältä näyttää Elina Kurttion työ floristina – toteutti nuoruusajanhaaveen aikuisena.

Helsinkiläinen Elina Kurttio kuvailee itseään "kympin tytöksi". Hän on aina menestynyt koulussa, jonka vuoksi hänet myös ohjattiin korkeakouluun, vaikka oli itse pohtinut muita ammatteja. Työn kuormittavuus sai kuitenkin vaihtamaan alaa.

Kurttio jättäytyi pois viestintäalan asiantuntijatyöstä pari vuotta sitten. Aluksi hän jäi pitkälle sairauslomalle uupumuksen vuoksi ja päätyi lopulta irtisanoutumaan.

– Koin, että toipuminen ei koskaan tapahtunut täysin, kun yritin palata vanhaan rooliini.

Sairauslomallaan Kurttio näki ilmoituksen Uudellamaalla järjestettävästä floristikoulutuksesta. Hän oli tehnyt töitä jo nuorena kukkakaupassa sesonkiapulaisena, joten ala oli hänelle entuudestaan tuttu.

– Pitkään se oli vitsi, että kun kyllästyn, niin lähden floristikouluun. Tässä sitä nyt ollaan, Kurttio jatkaa hymyillen.

Floristin työn lisäksi Kurttio tekee viestintäalan töitä freelancerinä. Uusi arki on tuonut paljon vapautta, sillä aiemmasta työstä oli vaikea irtautua vapaa-ajalla.

– Nyt on helpompi jättää työ työpaikalle. Toki floristinakin miettii, että onko morsian tyytyväinen hääkukkiin, mutta stressi on erilaista.

Alanvaihdon myötä Kurttio on huomannut olevansa enemmän tekijätyyppiä. Vaikka hän tekee osittain samankaltaista työtä freelancerinä edelleen, ovat esimerkiksi pitkät palaveriputket jääneet historiaan.

– Freelancerinä on tarkka toimeksianto, eikä silloin tarvitse niin paljon omia ideoita myydä. Jatkuva osaamisen todistaminen kävi myös raskaaksi aiemmassa työssä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Katso Elina Kurttion koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Näistä syistä työntekijät irtisanoutuvat

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleet Lähtijät -podcastin juontajat Ulla Jones ja Liisa Holma kertovat yleisimpien syiden irtisanoutumisten takaa löytyvät joko johtamisongelmista tai työpaikan kulttuuriin liittyvistä haasteista.

Jones ja Holma sekä kolmas juontaja Minna Ruusuvuori ovat haastatelleet Lähtijät -podcastiin yli 200 työstään irtisanoutunutta.

– Lähtijä ei ole valittaja tai alisuoriutuja, vaan ennemminkin työhönsä intohimoisesti suhtautuva henkilö, sanoo Jones.

Holma puolestaan näkee, että työelämässä on käynnissä keikahduspiste.

– Meillä on nyt paljon työvoimaa, jolle on tärkeää arvopohja ja työssä viihtyminen.

Katso alta Jonesin ja Holman koko haastattelu alanvaihtajista!

Moni korkeakoulutettu uupuu työhönsä ja vaihtaa alaa tai työpaikkaa 9:44

Lue myös:

    Uusimmat