Super: Merkittävä osa varhaiskasvatuksessa työskentelevistä kaavaillut alan vaihtamista – määrä kasvanut rajusti alle 10 vuodessa

Näin varhaiskasvatuksen henkilöstöpula näkyy nyt arjessa –"Viereisen ryhmän työntekijät jakoivat puuroa ja itkivät samalla" 7:22
Näin varhaiskasvatuksen henkilöstöpula näkyy nyt arjessa – "Viereisen ryhmän työntekijät jakoivat puuroa ja itkivät samalla"

Merkittävimmäksi syyksi alanvaihtoaikomuksiin vastaajat kertoivat huonon palkkauksen.

Merkittävä osa varhaiskasvatuksessa työskentelevistä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin jäsenistä on kaavaillut alan vaihtamista.

Liiton selvitykseen vastanneista varhaiskasvatuksessa työskentelevistä jäsenistä lähes neljä viidesosaa kertoi harkinneensa alanvaihtoa kuluneen vuoden aikana.

Määrä on kasvanut merkittävästi alle kymmenessä vuodessa. Aiemmassa, vuonna 2013 tehdyssä Superin selvityksessä alan vaihtoa harkitsi alle puolet vastaajista.

Merkittävimmäksi syyksi alanvaihtoaikomuksiin vastaajat kertoivat huonon palkkauksen.

– Kyselyn tuloksissa huolestuttavinta on se, ettei sijaisia ole saatavilla lainkaan ja että alanvaihtoaikeita on valtaosalla vastaajista, selvityksen tehnyt Superin asiantuntija Johanna Perez sanoo tiedotteessa.

Superin marraskuussa toteutettuun kyselyyn vastasi yli tuhat varhaiskasvatuksessa työskentelevää liiton jäsentä.

Ministerit pitivät hätäkokouksen varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan vuoksi – mitä ratkaisuja löytyi? 6:03
KATSO MYÖS: Ministerit pitivät hätäkokouksen varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan vuoksi – mitä ratkaisuja löytyi?

Lue myös:

    Uusimmat