Kymmeniä sairaalaan Moskovassa – epäillään harvinaista ruokamyrkytystä

Venäjällä Moskovassa kymmeniä ihmisiä on joutunut sairaalaan epäillyn erittäin harvinaisen ja vaarallisen ruokamyrkytyksen vuoksi.

Terveysviranomaisten mukaan yli 120 ihmistä on hakeutunut lääkärin hoitoon.

– Tällä hetkellä 55 ihmistä on vakavassa tilassa, heistä 30 on tehohoidossa, Venäjän valtion uutistoimistot siteerasivat Moskovan apulaispormestari Anastasia Rakovaa tänään.

Apulaispormestarin mukaan oikea-aikaisen lääketieteellisen hoidon ansiosta sairaalaan joutuneet eivät ole hengenvaarassa.

Epäillään ruokaperäistä botulismia

Potilailla epäillään ruokaperäistä botulismia, joka on hengenvaarallinen. Botulismi voi aiheuttaa hengitysvajausta ja halvaantumista.

Venäjän viranomaisten mukaan epidemia johtuu suositun ruokalähettipalvelun jakamista salaateista. Palvelun toiminta keskeytettiin sunnuntaina tilapäisesti rikostutkinnan vuoksi.

Rikostutkinta aloitettu

Kaupungin kuluttaja- ja terveysviranomainen sanoi lauantaina tutkivansa epäiltyjä botulismitapauksia. Moskovan syyttäjänvirasto ilmoitti aloittaneensa rikostutkinnan kuluttajansuojastandardien rikkomisesta.

Botulismi johtuu tyypillisesti puutteellisesti prosessoidusta ruuasta, ja on yhteydessä säilykkeisiin ja säilöntätavaroihin.

Epidemiaan liittyvä yritys sanoi tunnistaneensa "mahdollisen riskialttiin tapahtuman" liittyen salaattiin, johon kuuluu säilöttyjä papuja ja oli keskeyttänyt tilaukset.

Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen mukaan Euroopan talousalueella todettiin vuonna 2021 yhteensä 82 botulismitapausta. 2021 on viimeisin vuosi, jolta tieto on saatavilla.

Lue myös:

    Uusimmat