Kurt oli pesemässä hampaitaan, kun hän huomasi vessanpöntössä liikettä – seurasi kolmen päivän piina: "Siellä on jotain isoa"

Floridalaiskodin vessanpöntöstä löytyi kutsumaton vieras 2:33
Floridassa asuvan Kurtin päivään tuli yllättävä käänne, kun mies huomasi, että leguaani pulikoi perheen pöntössä.

Kurtin hammaspesurutiiniin tuli uudenlaista säpinää, kun miehen Floridassa sijaitsevan asunnon vessanpöntöstä löytyi kutsumaton vieras.

Kurt Hilberth oli pesemässä hampaitaan, kun hän havaitsi, ettei ollutkaan yksin. Amerikkalaismies oli seissyt kylpyhuoneessa, kun hän huomasi liikettä silmäkulmastaan. Jokin pulikoi perheen pöntössä.

Pöntössä olikin leguaani

Tutkittuaan asiaa Kurt havaitsi, että tunkeilija oli leguaani.

– Se oli niin iso, ettei se ollut kokonaan veden peitossa. Ja sillä on häntä, jolla se huitoo ees taas, Kurt kuvailee.

Kurt yritti poistaa liskon – turhaan

Mies ei jäänyt neuvottomaksi: hän pukeutui suojavaatteisiin ja yritti kalastaa eläimen pöntöstä, mutta Kurtin harmiksi se onnistui aina pakenemaan vetäytymällä takaisin putkistoon.

Kului kolme päivää. Sitten Kurtia onnisti.

– Onnistuin nappaamaan sitä takajaloista ja hännästä. Kiskoin sitä ulos, se kiskoi itseään takaisin pönttöön, häntä heilui ympäriinsä ja vettä lensi kaikkialle. Vessassa oli totaalinen kaaos, Kurt kuvaa.

"Siellä on jotain isoa"

Leguaani lipsahti jälleen pakoon Kurtilta. Valitettavasti osa sen häntää jäi Kurtin käteen; jotkin leguaanit voivat vaaran uhatessa pudottaa häntänsä.

Kurt päätti viimein alistua soittamaan apua. Hänestä oli karmivaa ajatella, että joku perheenjäsenistä istuisi pöntölle samalla, kun leguaani vaanisi siellä paljaita pakaroita.

– Siellä on jotain isoa. Jotain, millä on hampaat! Tuo jokin voisi puraista. Ajatuskin siitä aiheuttaa kylmiä väreitä.

Loukutustyöt olisi parasta jättää ammattilaisille, sillä leguaani voi purra, minkä lisäksi se voi kantaa esimerkiksi salmonellaa tai botulismia. Botulismi on Suomessa hyvin harvinainen.

Asiantuntija nappasi leguaanin

Liskojen loukuttamiseen erikoistunut Harold Rondan onnistui saamaan leguaanin kiinni ensiyrittämällä – vaikka eläin yritti livahtaa häneltäkin pakoon pöntön sisuksiin.

Lisko oli todennäköisesti päässyt sisään viemärin tuuletusluukusta. Siihen on asennettu verkko, jotta vastaavalta vältytään tulevaisuudessa.

Katso myös varoitus leguaanisateesta! Säätiedotus Miamissa varoitti kansalaisia kylmänkankeista liskoista, jotka voivat putoilla puista viileän sään vuoksi:

Säätiedotus huvitti netissä – varoitti"putoilevista iguaaneista" 0:45

Lähteet: CNN, Ktvz.com

Lue myös:

    Uusimmat