Mainos

Kymmeniä kuollut Sri Lankan taisteluissa

Tamilisissit olivat vasta eilen ilmoittaneet rauhanneuvotteluissa välittäjänä toimivalle Norjalle, että he ovat valmiit jatkamaan neuvotteluja.

Ainakin 35 sotilasta on kuollut tänään Sri Lankan armeija aloitettua uuden laajan hyökkäyksen tamilisissejä vastaan maan pohjoisosassa. Asiasta kertoivat sotilaslähteet. Haavoittuneita sotilaita on noin 200.

Sri Lankan puolustusministeriö kertoi vähän aiemmin ainakin 22 sotilaan saaneen surmansa ja yli sadan haavoittuneen. Tamilisissien tappioista ei ole tietoa.

Molemmat osapuolet syyttelevät toisiaan hyökkäyksen aloittamisesta. Armeija sanoi ryhtyneensä vastaiskuun sissien tulituksen jälkeen.

Taistelut heikensivät toiveita osapuolten paluusta neuvottelupöytään vielä myöhemmin tässä kuussa. Norjan hallitus ilmoitti juuri ennen uuden hyökkäyksen alkua, että se voi toimia välittäjänä neuvotteluissa, jotka on kaavailtu pidettäväksi 28-29. lokakuuta Sveitsissä.

Molemmat osapuolet olivat kehitysministeri Erik Solheimin mukaan pyytäneet välitysapua. Tamilit ovat kertoneet olevansa valmiita jatkamaan neuvotteluja.

Tamilisissien mukaan ilmavoimat tukevat maajoukkoja uusissa taisteluissa, joita käydään vajaan 400 kilometrin päässä pääkaupungista Colombosta. Jaffnan kaupungin asukkaat kertoivat kuulevansa tykistön tulitusta etäältä.

Tamilisissit varoittivat alkuviikosta, että armeijan tunkeutuminen pidemmälle tamilien alueille johtaa täysimittaiseen sotaan. Sri Lankan hallituksella on nyt sissien mukaan viimeinen tilaisuus osoittaa hyvää tahtoa ennen loppukuuksi kaavailtuja neuvotteluja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.