Mainos

Kymmeniä kuoli koneturmassa Välimerellä

Espanjalainen matkustajakone syöksyi tänään maahan Marokon pohjoisosassa. Espanjan hallituksen mukaan kaikki koneessa olleet 38 ihmistä saivat surmansa onnettomuudessa.

Espanjalaisen yksityisen lentoyhtiön Paukn Airin kone oli matkalla Etelä-Espanjassa sijaitsevasta Malagasta Afrikan pohjoisrannikolle Espanjalle kuuluvalle Melillan alueelle. Kone syöksyi maahan kun se valmistautui laskeutumaan Melillaan. Turman syy ei ollut heti tiedossa.

Koneessa oli 34 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä. Sekä Marokon poliisi että Melillan espanjalaiset viranomaiset vahvistivat, ettei koneen hylystä löytynyt eloonjääneitä. Kone syöksyi kivikkoiselle niemelle Melillan pohjoispuolelle. Lentoyhtiön edustajan mukaan koneen matkustajat olivat espanjalaisia ja marokkolaisia.

Kyseessä oli brittiläisvalmisteinen BAe-146 -tyyppinen lentokone, joka kykenee kuljettamaan 86 matkustajaa. Kone lensi 200 kilometrin mittaisen matkan Malagan ja Melillan välillä neljästi päivässä. Afrikan pohjoisrannikolla on kaksi Espanjalle kuuluvaa aluetta, Melilla ja Ceuta. Melillassa asuu noin 60 000 ihmistä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.