Kymmenet nuoret tunkeutuivat aidan läpi The Weeknd -yhtyeen keikalle – Silminnäkijä: "Porukkaa alkoi vaan juosta alueen sisälle"

Helsingissä eilen järjestetylle The Weeknd yhtyeen keikalle Helsingin Kaisaniemeen tunkeutui ilman lippua kertarysäyksellä 20-30 nuorta festarialueen aidan läpi.

Osa nuorista saatiin kiinni, osan onnistui sulautua muun yleisön sekaan. Kyse oli hyvin nopeasta rynnistyksestä aidan läpi.

– Aitaa rikkomalla muutama kymmenen henkilöä pääsi alueelle. Virkavallan kanssa saatiin kiinni noin puolet tunkeilijoista, Live Nation Suomen promoottori Zachris Sundell kertoo MTV Uutisille.

– Aita hajotettiin. Murrettiin siitä läpi.

Sundell arvioi, että noin puolet tunkeutujista saatiin kiinni. Rynnäkkö aidanraosta oli yllättävä, vaikka jonkinlaisia ongelmia oli osattu odottaa.

– Tämä keikka oli erityisen haastava. Olimme varautuneet ennalta turvallisuushenkilökunnan kanssa tähän mahdollisuuteen, koska kohderyhmä on nuoret ja tapahtuma oli keskellä Helsinkiä.

Silminnäkijä: "Porukkaa alkoi vaan juosta sisäpuolelle"

Konsertissa ollut silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että aitojen ulkopuolella oli paljon ihmisiä kuuntelemassa konserttia. 

– Joku siirsi aitaa siten, että siihen tuli kahden metrin väli, josta porukkaa alkoi vaan juosta sieltä ulkopuolelta sisäpuolelle. Muutaman minuutin päästä järjestäjät saivat suljettua sen portin, mutta sieltä ehti rynniä porukkaa aika paljon sisään ennen sitä.

– Tietenkään niitä ei sitten ikinä saatu kiinni, koska ne juoksi saman tien sinne ihmisten sekaan. Kukaan ei enää pystynyt sanomaan, ketkä heistä oli liputtomia ja ketkä lipullisia asiakkaita. 

Silminnäkijän ottamasta kuvasta selviää, että paikalle tuli myöhemmin myös useita erilaisiin näkyviin suojavarusteisiin pukeutuneita poliiseja. Hän ei osaa arvioida poliisien määrää, mutta kertoo, että poliiseja oli sekä sisäpuolella festivaalialuetta että ulkopuolella.

– Ulkopuolelle tuli pari poliisiautoa ja sitten kuvassa olevat poliisit tulivat sisälle alueelle.

Helsingin poliisista vahvistetaan, että festivaalialueella oli poliiseja varmistamassa, etteivät liputtomat pääse sisälle.

Liputtomien ryntäys harmittaa hieman maksavaa asiakasta.

– Harmittaa tietenkin vähän, mutta ei tuo nyt niin paljon mun elämääni vaikuta, että jäisi pidemmäksi aikaa harmittamaan.

Silminnäkijä arvioi tunkeilijoiden olleen nuoria aikuisia, mutta portin avaajaa hän ei nähnyt.

"Eihän se ole reilua"

Promoottori Sundell harmittelee tilannetta muiden konserttivieraiden näkökulmasta.

– Onhan se ikävää, kun on maksavia asiakkaita ja muut tunkeutuu ilmaiseksi. Eihän se ole reilua.

– Muuten festarit sujuivat erittäin hyvin.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.