Mainos

Kymmenen vuoden oopperatyö huipentuu Äkäslompolossa trilogiaan

Kolarin Äkäslompolon ja ympäristön asukkaiden vuosikymmenen uurastus oopperan parissa huipentuu elo-syyskuussa koko Velho-trilogian esittämiseen.

Pääosin harrastajavoimin syntyneet oopperat ovat vuosien varrella houkutelleet Yllästunturin Velhoniemeen noin 90 000 katsojaa. Ensi viikonvaihteesta lähtien Äkäslompolon Velho-oopperavuosikymmen huipentuu. Kaikki kolme oopperaa Velho, Riekko ja Käärme esitetään peräkkäin elo-syyskuussa.

-Siinä on soivaa musiikkia viisi tuntia ja näytöksinä ne kestää väliaikoineen liki yhdeksän tuntia, selvittää ohjaaja Keijo Kupiainen.

-Nyt on otettu huomioon nimenomaan se, että useimmat ihmiset istuvat kolme iltaa perätysten, siksi on yritetty tiivistää ja laittaa oopperat hyvin semmoseen seurattavaan muotoon.

Viimeisen oopperasyksyn jälkeen Velhoniemen oopperakatsojien määrä nousee hämmästyttävään 90000:een. Trilogia tarvitsee tekijöitä 250, suurin osa ympäristöseudun harrastajia.

Oopperan tekstistä vastaa Velhoa esittävä Kalervo Uuttu ja musiikkista Ilpo Saastamoinen. Mutta mitä tekevät ihmiset, jotka ovat viime vuosina uhraneet suuren osan elämästään kesälomia myöten oopperalle, tämän jälkeen. Tuleeko tunturin juureen henkinen tyhjyys?

-Ei varmasti. Kyllä uskon, että tämä aika, mitä olemme tässä oopperaa esittänyt niin tämä täyttyy jollakin muualla, arvioi oopperayhdistyksen puheenjohtaja Hilja Liimatainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.