Kylmyys jatkuu – loppuviikolla ehkä lumikuuroja etelärannikolle

Sää on loppuviikollakin kylmää. Mereltä voi ajautua lumikuuroja etelärannikolle perjantain ja viikonlopun aikana.

Suomi kuuluu edelleen korkeapaineen alueeseen. Etelässä lämpötilat ovat päivisin -10…-15 asteessa ja maan keskivaiheilla -15 asteen molemmin puolin, öisin on kylmempää. Pohjoisessa päivälämpötilat ovat -10…-30 asteessa.

– Lämpötilat vaihtelevat rajusti pilvisyyden mukaan, joten tarkkoja lukemia on vaikea ennustaa. Tuulet ovat heikkoja, mutta näissä pakkaslukemissa heikkokin tuulenvire lisää pakkasen purevuutta tuntuvasti, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Heikkoja pakkaslumisateita tulee edelleen paikoin. Etelärannikolla tuuli käy torstaina pohjoisesta, joten sulan meren yllä syntyvät lumikuurot pysyvät merellä.

– Huomenna perjantaina tuuli kääntyy puhaltamaan idästä. On mahdollista, että lumikuuroja ajautuu etelärannikolle. Todennäköisemmin lunta tulee Helsingistä Hankoon olevalla vyöhykkeellä, ennustaa Miina Manninen.

Viikonloppuna korkeapaineen keskus siirtyy Pohjois-Suomesta Etelä-Suomen ylle. Sää pysyy pääpiirteissään samanlaisena, mutta yöt kylmenevät maan keskivaiheilla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.





Lue myös:

    Uusimmat