Mainos

Kyläkoulun johtaja ilahtui tyttöjen kekseliäästä hevoskyydistä: "Hevoset ja oppilaat tykkäävät"

Kuhmossa sijaitsevan Lentuan kyläkoulun koulunjohtaja Auvo Kärnä ei ollut moksiskaan, kun kuhmolainen perheenisä kysyi lupaa rakentaa hevosaitauksen koulun pihalle.

MTV Uutiset kertoi maanantaina kuhmolaisesta Pentti Ahtosesta, joka lähetti 2. ja 4. luokkalaiset tyttönsä hevosella kouluun kelirikon vuoksi.

Ahtonen kävi itse rakentamassa Lentuan parinkymmenen hengen kyläkoululle aitauksen hevosille. Koulupäivän aikana hevoset köllöttelevät siellä tyytyväisinä, kun tytöt keskittyvät opiskeluun.

Lentuan kyläkoulun koulunjohtaja Auvo Kärnä kertoo MTV Uutisille, ettei lupaa hevosille tarvinnut pohtia pitkään.

– Hetken mietin, mutta kyllä se vain tällaisessa ympäristössä on ihan ok-juttu. Ei siinä ollut mitään ongelmia. Tuossa on metsikkö vieressä, mikä sopi hevosille hyvin. Ne ovat pysyneet kiltisti aitauksessaan, Kärnä kuvailee.

Hevoset on otettu myös oppilaiden keskuudessa ilolla vastaan. Kärnä uskoo, että eläimet ovat vaikuttaneet koulun tunnelmaan piristävästi. 

– Hevoset ovat tietenkin ikkunasta näkyvissä oppituntienkin aikana, ja uskon, että se vaikuttaa oppilaisiin myönteisesti. Välitunnilla hevosten omistavat tytöt pääsevät ruokkimaan niitä, ja muut katsomaan ja rapsuttamaan opettajan valvonnassa, hän sanoo.

Myös nelijalkaiset ovat viihtyneet uusissa ympyröissä.

– Näyttää siltä, että hevoset ovat tykänneet myös olla tuolla. Ne saavat sopivasti liikuntaa, kun heti aamusta pääsevät liikkeelle, hän naurahtaa.

Kärnä on ollut tyytyväinen siitä, että hevoskyydistä on uutisoitu näkyvästi. Hänen mielestään on mukavaa, että vielä nykypäivänä nousee tämänkaltaisia yllättäviä ja luonnonläheisiä uutisia.

– Luonto on täällä erityistä. Tämä on kiva tapaus. Uskon, että monessa muussakin paikassa tällainen olisi mahdollista, jos tahtoa vain löytyy, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.