Kykeneekö Samsungin QLED haastamaan LG:n kehutun OLED-tekniikan? Kokeilussa keskikastin iso ruutu

LG:n huipputelevisiomalleissaan käyttävä OLED-tekniikka on kerännyt arvosteluissa paljon kiitosta, eikä ihmekään, sillä OLED-tarjoaa loistavan kuvanlaadun hurjalla kontrastilla.

Samsungin vastaus sohvaperunoiden houkuttelussa on QLED-tekniikka. Kokeilumme perusteella Samsungin tämän vuoden QLED TV osoittaa, että kisa paremman tekniikan välillä ei ole suinkaan ratkaistu. QLED-pystyy nimittäin tarjoamaan huiman kirkkauden ja värikylläisyyden. Samalla se on kuitenkin väitetysti OLED-tekniikkaa pitkäikäisempi, eikä sitä riivaa staattisten kuvien kiinnipalamisen riski. Lisäksi Samsungin QLED toimii loistavasti pelinäyttönä.

MTV Digin kokeilussa oli Samsungin mallisarjojen keskikastiin kuuluva Q7FN-malli, joka pyörittää helppokäyttöistä Tizen käyttöjärjestelmää.

Television ulkoinen olemus on korkealuokkaisesti viimeistelty ja erittäin kapeat kehykset tekevät arvokkaan säväyksen. Lisäksi televisio on rakenteeltaan ohut ja siitä lähtee vain yksi huomaamaton johto erilliseen One Connect -kytkentäboxiin, joka tarjoaa kaikki tarvittavat oheisliitännät.

Television käyttöönotto on suoraviivaisen helppoa ja Tizen-järjestelmä on miellyttävän jouhea käyttää mukana toimitettavalla pelkistetyllä kaukosäätimellä.

Kuvanlaatu on hyvä ja pärjää kirkkaassa tilassa OLEDia paremmin. Edes näytön pinta ei aiheuta liiemmin haitallisia heijastuksia ympäristöstä. HDR-materiaali näyttää Q7FN:n kautta kiitettävän hyvälaatuiselta.

Pimeässä tilassa taustavalossa on kuitenkin havaittavissa aavistuksen verran epätasaisuutta täysin tummia kohtauksia katsottaessa. Värit myös haalistuvat jonkin verran sivulta katsottaessa. Eli täysin pimeässä tilassa OLED-vie kyllä voiton.

Q7FN:n kuvanlaatu on kuitenkin kokonaisuudessaan parempi kuin osasimme ennakkoon odottaa. Q7FN tarjoaa OLEDin vahvasti haastavan kuvanlaadun etenkin kirkkauden osalta.

Äänentoisto on myös litteäksi televisioksi yllättävän hyvä, mutta elokuvakatselua ajatellen kannattaa satsata kuitenkin ulkopuoliseen äänilähteeseen.

65-tuumaisen version 3000 euron hintalappu jättää kuitenkin hieman mietteliääksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja