Mainos

Kvaernerin lyhytaikaisille veloille lisäaikaa

Pankit suostuvat jatkamaan Kvaernerin lyhytaikaisia lainoja vuoden loppuun. Yhtiön osakekurssi painuu kuitenkin yhä alaspäin Oslon pörssissä.

Kvaerner teki ostotarjouksen Aker Maritimesta

Brittiläis-norjalaisen monialakonsernin Kvaernerin ahdinko lievittyi hieman tänään, kun pankit suostuivat jatkamaan yhtiön lyhytaikaisten velkojen maksuaikaa. Vakavissa talousvaikeuksissa olevan yhtiön kaavaileman kahden miljardin kruunun osakeannin onnistuminen on silti yhä epävarmaa.

Kvaerner kertoo tiedotteessaan, että pankit ovat pidentäneet yhtiön 800 miljoonan kruunun lyhytaikaisten velkojen maksuaikaa vuoden loppuun, kun niiden alun perin piti langeta maksuun jo 19. syyskuuta. Suunnitellun osakeannin tueksi tarvittavan takuukonsortion kokoaminen on sen sijaan yhä kesken.

Kvaernerin osakkeenomistajista mm. Den norske Bank, valtion eläkerahasto Folketrygdfondet ja Siem Industries ovat valmiita allekirjoittamaan noin 500 miljoonan kruunun osuuden annista. Kvaernerin suurin omistaja, Kjell Inge Rökken omistama Aker Maritime ei sen sijaan ole allekirjoittajien joukossa. Kvaernerin mukaan neuvottelut Akerin kanssa asiasta jatkuvat.

Kvaerner tarvitsee pääomansa vahvistamiseksi tuntuvasti lisää varoja, joita on tarkoitus kerätä juuri osakeannilla. Kvaernerin julkistamat rahoitusjärjestelyt eivät rauhoittaneet markkinoita, sillä Oslon pörssissä yhtiön osakekurssi lähti jälleen jyrkkään laskuun. Heti Kvaernerin tiedotteen julkistamisen jälkeen sen osake halpeni lähes 30 prosenttia 6,50 Norjan kruunuun.

Eilen ja maanantaina kaupankäynti Kvaernerin osakkeella oli Oslossa keskeytetty.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.