Kuvat: Voittaako Taiwanin "sähköukkonen" Teslan?

Taiwanilainen teknologiayhtiö Thunder Power on luonut sähköauton. Frankfurtin autonäyttelyssä julkistetun auton mallinimi on tylsän tehokkaasti Sedan.

Teslan haastamiseksi Thunder Powerilla on ässä hihassaan: Toimintasädettä luvataan täydellä akulla yli 650 kilometrin verran. Akku latautuu tyhjästä lähes täydeksi jopa tunnissa. Puolen tunnin latauksellekin luvataan yli 300 kilometrin käyttösäde. Teslalla päästään 400-500 kilometriä täyslatauksella.

Thunder Power Sedan

Teho 308 hv / 430 hv
Akku 125 kWh
Toimintasäde vähintään 650 km
0-100 km/h alle 6 s. (308 hv) / alle 5 s. (430 hv) 
Huippunopeus 210 km/h (308 hv) / 250 km/h (430 hv)

Thunder Power Sedanissa on kaksi tehovaihtoehtoa, noin 308 tai 430 hevosvoimaa. Tehokkaampi versio kiihtyy nollasta sataan alle viidessä sekunnissa. Auto on takavetoinen ja painaa alle 2 000 kiloa. Pohjalevyn kerrotaan soveltuvan monenlaisten henkilautosegmenttien rakentamiseen, jos Thunder Power laajentaa mallistoaan.

Ulkoisesti Thunder Power Sedanin suunnittelusta on vastannut milanolainen Zagato, jolla on ansioluettelossaan lukuisia onnistuneita autonmuotoiluesimerkkejä vuodesta 1919 alkaen.

Kuvien perusteella Thunder Powerin mielenkiintoisimpia ominaisuuksia on koko kojelaudan levyinen mittaristo, joka on myös kosketusnäyttö.

Euroopassa tuotantoautoja on saatavilla vuonna 2017 ja Kiinassa sekä Yhdysvalloissa 2018. Autoja valmistetaan Kiinassa, yhtiö aikoo alkaa rakentamaan autoja myös Euroopassa.

Frankfurtissa esiteltiin myös Thunder Powerin "kisaversio", joka on varustettu nelivedolla.

Thunder Powerin vaikuttajissa toimii teknisenä johtajana Peter Tutzer, jolla on vyöllään esimerkiksi Bugatti Veyronin kehittäminen.

Lue myös:

    Uusimmat