Mainos

KUVAT: Todellisuus on rujo Rion olympiaunelmaan verrattuna

Brasiliassa Rio de Janeirossa on tarkoitus järjestää olympiapurjehduksen kilpailuja Guanabaran lahdessa vuonna 2016. Lahden tämänhetkinen tila ei kuitenkaan vastaa "purjehduskiiltokuvaa", jota esimerkiksi kansainvälinen purjehdusjärjestö ISAF olympialaisista mainostaa.

Kiiltokuvamaisemien sijaan Guanabara näyttää monin paikoin pikemminkin jätealtaalta. Ihmisten jätteitä on päätynyt käsittelemättöminä lahteen jo vuosikymmeniä. 

Järjestäjät ovat yrittäneet vakuuttaa purjehtijoita vesien turvallisuudesta ja kutsuneet näitä testaamaan veden puhtautta.

Muun muassa amerikkalaispurjehtijat ovat palkanneet terveysviranomaisia tutkimaan vesiä. Testeissä vesi on paljastunut saastuneeksi, mikä ei sinänsä ole ollut testaajille yllätys. Terveysviranomaiset ovat kehottaneet purjehtijoita varautumaan kisoihin ainakin A-hepatiitti -rokotuksella, kertoo Fox News.

Olympialaisiin valmistautuva itävaltalaispurjehtija Nico Delle Carth totesi puolestaan NY Timesin haastattelussa, että Guanabaran lahti on saastaisin hänen koskaan näkemänsä.

Harjoitusten aikana pintaan saattoi pompahtaa mitä tahansa roskaa aina autonrenkaista patjoihin. Vesi haisi niin pahalta, että miestä pelotti laskea jalkojaan siihen edes siksi aikaa, että hän sai työnnettyä veneensä vesille.

– En ole ikinä nähnyt mitään tällaista, Delle Garth totesi lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.