Haluaisitko ostaa sotilaskäytössä olleen luolan? Valtio myy keskellä Turkua sijaitsevaa tilaa huutokaupalla – hintakaan ei ole hirmuinen

Valtionyhtiö Senaatti-kiinteistöt myy Turun Pansiossa sijaitsevaa luolaa, joka on ollut aikaisemmin Puolustusvoimien käytössä. Lisäksi tiloissa on historian saatossa toiminut miinoja esitellyt museo. Kohteesta käytävä huutokauppa sulkeutuu elokuussa.

Oletko aina haaveillut omasta luolasta? Nyt sellainen olisi myynnissä keskellä Turkua. Senaatti-kiinteistöt huutokauppaa Turun Pansiossa sijaitsevaa 600-neliöistä kallioluolaa Huutokaupat.com -sivustolla. Kyseessä on valtion käytöstä poistunut Puolustusvoimien entinen varastoluola.

Huutokauppa päättyy 18. elokuuta ja perjantaihin 10.7. mennessä korkein tehty tarjous oli 28 000 euroa. Minimikorotus on 1 000 euroa.

Useita tarjouksia jo tähän mennessä

Huutokauppaan osallistuvia tarjoajia on tähän mennessä ollut kuusitoista. Huutokauppailmoitusta on katsottu yli 44 000 kertaa.

Kauppaan kuuluu sähköliittymä, ja luolasta löytyy myynti-ilmoituksen mukaan myös kuivaimet. Luola sijaitsee kolmella kiinteistöllä, joiden pinta-ala on yhteensä 8 900 neliötä. Kiinteistövero on noin 275 euroa.

Luola sijaitsee Pansion kisapuiston vieressä osoitteessa Laivateollisuudenkatu 24. Nimensä katu on saanut lähistöllä aikanaan toimineesta telakkayhtiö Oy Laivateollisuus Ab:stä.

Turun kauppatorille luolalta on matkaa noin 6,5 kilometriä. Luolan sisäänkäynti on metsikön keskellä, mutta naapurista löytyy omakotitaloja ja kerrostaloja.

Viileää ja tilavaa kesäasuntoa etsivä joutuu pettymään, sillä asuinkäyttöön huutokaupattava luola ei valitettavasti sovellu. Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola kertoi kesäkuussa Ilta-Sanomille, että luolassa asuminen vaatisi kaavan ja luvat.

Kallioluola on tehty talvisodan aikana. Alue on osittain suojeltu. Senaatti-kiinteistöt on aiemmin myynyt muun muassa Tiehallinnon käytössä olleita luolia.

Puolustusvoimien varaston lisäksi Pansion luolassa on toiminut merimiinamuseo. Merimiinakokoelma sai alkunsa Merivoimien miinanraivaajien opetuskokoelmasta 1920-luvulla.

Merikeskus Forum Marinum on varastoinut osan merimiinakokoelmasta. Viime syksynä Forum Marinum –säätiö ja teknologiakonserni DA-Group solmivat sopimuksen esineistön sijoittamisesta DA-Groupin tiloihin Forssaan. Näyttelyn on tarkoitus avautua tämän vuoden aikana.

Jos oma luola ei riitä, Oulussa olisi myös aitoa designia tarjolla! Oulun kaupunki kauppaa Alvar Aallon suunnittelemaa siiloa – kurkista videolta, miltä siilo näyttää sisältä

0:25

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja