Mainos

Kuvat: Putinille syntymäpäivälahjaksi tällainen taidenäyttely – paljon muutakin absurdia

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tänään viettänyt 63-vuotissyntymäpäiväänsä Sotshissa Etelä-Venäjällä. Myös presidentin innokkaimmat kannattajat ovat innostuneet juhlistamaan idolinsa syntymäpäivää.

Muun muassa Putinin facebook-faniyhteisö on järjestänyt pop-up-taidenäyttelyn syntymäpäivän kunniaksi. Näyttelyyn on kerätty fanien itse maalaamia teoksia, joissa Putin esiintyy milloin minäkin sankarina, kuten Hulkkina, Sherlock Holmesina tai Che Guevarana.

Näyttelyn järjestänyt Milosh Kojic kertoo, että järjestäjille lähetettiin maalauksia Argentiinasta Intiasta asti. Hänen mukaansa Putinilla on faneja ympäri maailman. Kojic on itsekin serbi, eikä puhu Venäjää.

– Saimme näyttelyä varten satoja maalauksia, joihin hänen [Putinin] ihailijansa ovat maalanneet hänet sellaisena sankarina, jona he hänet näkevät, Kojic kertoo.

Kojicin oma suosikki on maalaus, jossa Putin on esitetty Dankona, kirjailija Maksim Gorkin luomana sankarina.

– Danko teki uhrauksen ja otti sydämsä rinnastaan, valaistakseen sillä tietä seuraajilleen. Samoin on Putin tehnyt viimeiset 15 vuotta, valaisemalla tietä Venäjälle.

Lahjaksi myös rap-biisi

Kojic kertoo, että näyttelyn sisarnäyttely on avattu tänään Lontooseen. Näyttelyt ovat jatkoa viime vuonna Putinin syntymäpäivälahjaksi järjestetylle näyttelylle, jonka tauluissa presidentti esiintyi taistelemassa pahuutta vastaan.

Aiempina vuosina Putin on saanut ihailijoiltaan niin ikään erikoisia lahjoja, kuten vaikkapa moskovalaisopiskelijoiden kuvaaman tyttökalenterin.

Putin

Tänä vuonna Putin sai lahjan myös suositulta venäläisräppäri Timatilta. Kappaleen nimi on ”Paras ystävä”. Lause "Paras ystäväni on presidentti Putin" toistuu moneen kertaan kappaleessa. Video on kuvattu suurella rahalla ympäri Moskovan.

Suosio säilyy vankkumattomana

Kansan keskuudessa Putinin suosio on edelleen vankkumaton myös niiden keskuudessa, jotka eivät kuuluu äänekkäimpiin fanittajiin. Ainakin, jos riippumattoman mielipidetutkimuskeskus Levada-keskuksen mittauksia on uskominen.

Levadan tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan esimerkiksi lähes puolet venäläisistä uskoo, että Putin haluaisi vilpittömästi parantaa kansalaistensa elintasoa, muttei pysty siihen byrokratian ja huonon joukkueen takia.

Levada keskuksen johtaja Lev Gudkov totesi kuitenkin MTV Uutisille viime viikon perjantaina, että Venäjän Syyrian operaation takia edessä on vaikeampia aikoja. Gudkovin mukaan valtaosa venäläisistä suhtautuu pohjimmiltaan negatiivisesti sotaan, vaikka mielipide on muuttumassa.

– Edessä on jatkuvaa tasapainottelua Putinin suosion ja ulkopolitiikan toteuttamisen välillä, Gudkov sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.