Mainos

Kuvat: Portti pois köyhyydestä olikin huumehelvetti – nuoret piikittävät halpaa heroiinia avoimesti Myanmarin kaivoksilla

Huumeongelma on räjähtänyt käsiin kaivosalueella Myanmarissa. Monet alueen työntekijät jäävät koukkuun halpaan heroiiniin, jota on jatkuvasti saatavilla.

Kymmenet tuhannet nuoret myanmarilaiset saapuvat vuosittain Hpakantin kaupunkiin toiveikkaana. Kaupungin lähellä on kaivosalue, jossa louhitaan arvomineraalia jadea ja kaivokset nähdään portteina pois köyhyydestä.

Hpkantin alue on Myanmarin pohjoisimmassa Kachinin osavaltiossa. Alue on köyhä ja kehittymätön, mutta jotkut ovat rikastuneet arvokkaan jaden takia.

Osa kaupunkiin muuttaneista poimii jadea käsin. He toivovat löytävänsä sellaisia palasia mineraalista, joita suuret kaivosyhtiöt eivät ole huomanneet.

Työ on kuitenkin hyvin raskasta ja monien kaivostyöntekijöiden unelmat muuttuvat painajaisiksi.

Myanmarista on tullut viime vuosien aikana yksi maailman suurimmista oopiumin tuottajamaista ja kaivoksilla on jatkuvasti saatavilla halpaa heroiinia.

Heroiini on yksi Kachinin osavaltin suurimmista ongelmista. Kuvareportaasi näyttää, että monet piikittävät heroiinia alueella avoimesti.

Seng Main voitti kuvasarjasta lupaavimman valokuvaajan palkinnon Yangon Photo Festivalilla 2017.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.