Yli 30 lapsen isä teki satumaisen löydön Tansaniassa: miehen hakku osui kiveen, joka osoittautui kahden miljoonan euron arvoiseksi

Tansanialainen kaivostyöntekijä Saniniu Laizer nousi kesäkuussa julkisuuteen löydettyään kaksi tansaniittia, joiden yhteisarvo oli 2,6 miljoonaa euroa. Nyt samaisen miehen hakku on osunut jälleen 2 miljoonan euron arvoiseen tansaniittiin, kertoo BBC.

Miehen löytämä tansaniitti painoi huimat 6,3 kiloa.

Hän on kertonut jatkavansa vanhaa elämäntyyliään yli 30 lapsensa kanssa. Lisäksi Laizer omistaa 2000 lehmää.

Tansaniitti on yksi harvinaisimmista jalokivistä koko maapallolla. Sitä voi löytää ainoastaan Pohjois-Tansaniasta. Geologit arvioivat, että maapallon tansaniittivarat ehtyvät kokonaan 20 vuoden kuluessa.

"Yhteistyö valtion kanssa toimii"

Laizer oli suostutellut muut kaivostyöntekijätoverinsa tekemään yhteistyötä valtion kanssa. Hän sanoi heille, että hänen esimerkkinsä on osoitus siitä, että yhteistyö valtion kanssa toimii.

– Kun myy valtiolle, ei ole oikoteitä. He ovat rehellisiä, mies kommentoi Pohjois-Mireranin kaivoksessa järjestetyssä seremoniassa.

Kaivostyöntekijät ovat toistuvasti valittaneet siitä, että kaivosten omistajat maksavat kaivostyöntekijöiden rojaltit myöhässä.

Useat pienkaivostyöntekijät kuten Laizer, tarvitsevat valtion luvan kaivaakseen tansaniittia. Vuonna 2017 presidentti Magufuli käski armeijaan rakentamaan 24 kilometrin mittaisen muurin Merelanin kaivoksen ympärille. Sen uskotaan olevan maailman ainoa paikka, josta tansaniittia löytyy.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja