Kuvat: Nyt sitä tulee – lunta ja räntää jo paikoin etelässä ja lännessä

Lumi- ja räntäsateet ovat levittäytyneet jo paikoin maan länsi- ja eteläosaan. Viikonlopun aikana lunta voi tulla jopa 20 senttimetriä Pohjanmaalla.

Lumisateet ovat tänään muuttuneet lumiseen suuntaan myös maan etelä-, länsi- ja keskiosassa. Lunta on tullut muun muassa kolmostien varrella ja ajokeli on paikoin huono. Aiemmin lunta on ollut idässä ja pohjoisessa, paikoin maan keskiosassa.

Sateet jatkuvat illan aikana.

– Esimerkiksi Tampere–Hanko-linjalla sateiden etureunassa voi tulla lunta ja räntää. Pääkaupunkiseutu on siinä ja siinä, miten käy, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Viikonloppuna lunta pyryttää eniten maan länsi-, keski- ja itäosassa.

– Lounais-Suomessakin lunta voi tulla eikä ole poissuljettua, etteikö etelärannikollakin tulisi jonkin verran. Pohjanmaalla lunta voi sataa jopa 20 senttimetriä, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Tämän hetken ennusteen mukaan lumisade väistyy Pohjanmaalta vasta sunnuntaina aamupäivän kuluessa. Keski- ja Itä-Suomessa satelee sunnuntaina päivällä yhä lunta, mutta sää muuttuu poutaisempaan suuntaan.

– Lounaassakin voi tulla lunta sunnuntaina, eikä ennusteeseen tarvitse tulla suurtakaan muutosta, niin myös etelärannikolla lumisateet ovat sunnuntaina mahdollisia.

Loppuviikon matalapaine on ollut hankala ennustettava, sillä sateiden paikka on vaihtunut ennusteissa jatkuvasti.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Saitko hyvän sääkuvan? Kuvia voi lähettää MTV Uutisiin kuvat@mtv.fi.



Uusimmat