Mainos

Kuvat: Talvi vyöryi pohjoiseen – lunta jopa 35 senttiä ja lisää tulee

Maan pohjoisosaan on tällä viikolla satanut paikoin reilusti lunta. Lumisateet jatkuvat loppuviikolla pohjoisessa ja idässä.

Esimerkiksi Kemijärven lentokentällä lunta oli tänään aamupäivällä 35 senttimetriä, Rovaniemellä 32 ja Kuusamossa 30 senttimetriä.

Lumisateet jatkuvat yhä viikon loppupuolella ajoittain idässä ja pohjoisessa.

– Lunta voi viikonlopun jälkeen olla pohjoisessa paikoin 40-50 senttimetriä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lunta on vähän jo idässäkin, esimerkiksi Joensuussa, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä. Lumiraja kulkee nyt suunnilleen Tornio–Iisalmi–Joensuu-linjalla.

Lumisateet jatkuvat pohjoisessa ja idässä torstain ajan. Lounaaseen ja etelään leviää torstaina iltapäivällä vesisadealue.

– Seuraava sadealue tulee jo perjantaina illalla. Sateet tulevat vetenä Oulu–Kuopio-linjan lounaispuolella. Pohjoiseen ja itään sataa lisää lunta ja näillä alueilla lumisateita tulee ajoittain myös viikonloppuna, sanoo Liisa Rintaniemi.

Sadetutkan, lumitilannekartan ja paikkakuntakohtaiset ennusteet löydät MTV:n sääsivustolta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Saitko hyvän sääkuvan? Lähetä kuva MTV Uutisiin, kuvat@mtv.fi.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentointi on poistettu asiattomien viestien takia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.