Mainos

Katso sadetutka: Näin lumipyry etenee – etelään lunta paikoin

Sää on kylmenemässä. Lumipyry tuo maan keski- ja länsiosaan jopa 10-20 senttimetriä lunta. Lunta ja räntää sataa paikoin myös maan eteläosassa, etenkin sisämaassa.

Pohjoisenpuoleinen tuuli voimistuu ja tuo tullessaan kylmempää ilmaa. Tänään ja viikonloppuna maan etelä- ja keskiosassa tulee sateita.

– Aivan etelässä sateet tulevat näillä näkymin vetenä, mutta sisämaassa jo rännänsekaisina. Keski-Suomessa sataa lunta ja lauantain vastaisena yönä etenkin Pohjanmaalle tulee lunta jopa parikymmentä senttimetriä. Sää on vähitellen viilenemässä myös eteläisimmässä Suomessa, vain kapealla rannikkovyöhykkeellä on hieman plussaa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Sunnuntaina matalapaine alkaa siirtyä kohti itää. Samalla sateet vähenevät, mutta pilvisyys on laajalti runsasta, vain Lapissa on osaksi selkeää. Lämpötilat ovat suunnilleen lauantain lukemissa.


Alkuviikolla sää on hieman viikonloppua poutaisempaa. Lapissa pakkasta voi olla yli 15 astetta. Vähitellen lännestä on kuitenkin saapumassa uusia sateita. Samalla Suomeen leviää lauhempaa ilmaa.

– Lauhtumisesta sääennustemallit ovat vielä erimielisiä, ennusteita tarkennetaan viikonlopun aikana, toteaa Salojärvi.


MTV:n sääsivuston sadetutka näyttää sateen ennustetun olomuodon. Harmaa on lunta, pinkki räntää ja sininen vettä.


Katso lumi-, räntä- ja vesisateiden ennuste MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sääsivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, ajokelitiedot, kelikamerat ja lumitilannekartta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.