Kuvat: Nainen puukotti miehen kuolemanvaaraan jykevällä leipäveitsellä, kutsui tekoa "sohimiseksi" – passitettiin mielentilatutkimuksiin

Nainen puukotti miehen kuolemanvaaraan jykevällä leipäveitsellä 0:45

Naista syytetään tapon yrityksestä viime heinäkuussa Savonlinnassa.

Asiaa puitiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Oli riidatonta, että nainen oli puukottanut pitkähköllä keittiöveitsellä uhria useita kertoja. Hän oli muun muassa iskenyt veitsen syvälle uhrin rintaan.

Nainen oli viiltänyt miestä myös veitsellä kaulan alueelle.

Nainen kiistää tapon yrityksen, myöntäen törkeän pahoinpitelyn. Hän kutsui tekoa "sohimiseksi" ja kertoi teon motiiviksi uhrin pelottelun.

Ei välittänyt aneluista

Väkivalta oli alkanut talon pihalla, ja päättynyt läheiselle tielle. Iskut aiheuttivat uhrille vammoja muun muassa pään ja käsien alueelle. Vakavin vamma oli kuitenkin rintaan osunut isku, joka oli vahingoittanut uhrin kumpaakin keuhkoa.

– [Nainen] on lyönyt [miestä] pitkäteräisellä veitsellä monta kertaa osuen muun ohessa rinnan ja kaulan alueelle [miehen] puolustautumisesta ja lopettamisaneluista huolimatta, tuomiossa katsottiin.

Oikeus oli sitä mieltä, naisen on täytynyt käsittää uhrin kuoleman tekonsa vähintään todennäköiseksi seuraukseksi. Sen sijaan näyttö varsinaisesta pyrkimyksestä tappaa mies jäi vajaaksi.

Oikeus ei kuitenkaan antanut vielä rangaistusta teosta, vaan päätti odottaa mielentilatutkimuksen valmistumista. Sen jälkeen oikeus tekee ratkaisun siitä, mistä teosta nainen tuomitaan ja millainen seuraamus hänelle määrätään.

Lue myös:

    Uusimmat