Mainos

Karmea tilanne illanvietossa: Nainen iski tuttavaansa fileerausveitsellä – ryhtyi myöhemmin viiltelemään myös itseään

Viisikymppinen nainen iski tuttavaansa yllättäen fileerausveitsellä Vantaalla. Nainen tuomittiin teosta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vastikään.

Tilanne sattui keskiviikkoiltana viime kesäkuussa, kun tuttava oli vierailemassa naisen asunnolla. Paikalla oli myös ainakin kolmas nainen, joka todisti tilanteen.

Sekä uhri että todistaja kertoivat oikeudessa, että tilanne sai alkunsa siitä, kun nainen meni asuntonsa keittiöön.

Molemmat vieraista menivät perään, sillä he epäilivät naisen hakevan keittiöstä veitsiä. Näin he ajattelivat, sillä naisella oli heidän mukaansa tapana viillellä itseään muiden nähden.

Uhri saapui keittiöön ensimmäisenä, ja nainen olikin vastassa sahalaitainen veitsi toisessa kädessään ja fileerausveitsi toisessa. Tämän jälkeen nainen nosti fileerausveitsikäden ylös ja huitaisi sillä kohti uhrin keskivartaloa.

Olisi voinut aiheuttaa hengenvaaran

Isku olisi osunut rintakehän alle ja mahdollisesti aiheuttanut pahaa jälkeä, jos uhri ei olisi ehtinyt estää lyöntiä. Veitsi osui naisen käteen ja nainen selvisi tilanteesta lievin vammoin.

Tilanteen jälkeen nainen meni asuntonsa olohuoneeseen ja ryhtyi viiltelemään itseään.

Asiaa puitiin myöhemmin käräjäoikeudessa, missä nainen myönsi teon. Hänen mukaansa tarkoituksena ei kuitenkaan ollut vahingoittaa ketään.

Oikeus katsoi naisen syyllistyneen törkeän pahoinpitelyn yritykseen. Oikeus totesi, että veitsenisku olisi voinut vakavasti vaurioittaa uhrin sisäelimiä ja aiheuttaa jopa hengenvaaran, mikäli nainen ei olisi ennättänyt estää iskua.

Rangaistukseksi nainen sai 8 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille lievät korvaukset.

Tuomio on lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja