Kuvat: Näin sujui presidentiltä pipolätkä – jääkiekon harrastamisen tulevaisuus huolettaa Niinistöä

Pipolätkä on presidentti Sauli Niinistölle tuttu laji jo koululaisvuosilta Salosta Paukkulan kentältä. Niinistö nähtiin tänäänkin höntsäämässä pipolätkää – tärkeän asian puolesta, kun yli 200 pelaajaa pelasi Helsingissä Save Pond Hockey -hyväntekeväisyysturnauksessa ilmastonmuutosta vastaan.

– Pipolätkää on tullut pelattua useampi kerta tänäkin talvena, tämä on oikein hyvä liikuntamuoto. Nyt tietysti ilmastoasiat ovat nousseet tärkeinä esille, jotta pipolätkää päästään pelaamaan tulevaisuudessakin. Tulevina vuosina ilmastoasiat ja luonnon jäät ovat tärkeinä esillä, kun Suomi aloittaa puheenjohtajana Arktisessa neuvostossa, Niinistö kertoi.

Niinistö pudotti turnauksen avauskiekon, mutta uroteot eivät jääneet siihen. Hyökkääjänä pelannut presidentti iski Käpylä Maanantai Presidential Hockey Clubin riveissä avausmaalin ottelussa Kanadan suurlähetystöä vastaan.

Käpylä Maanantai PHC:n kapteeni ja turnauksen järjestäjä Svante Suominen kiitteli tasavallan presidenttiä lättysyötöistä ja tuesta tärkeässä asiassa.

– Haluamme pelastaa pipolätkän myös seuraaville sukupolville. Haluamme säilyttää jääkiekon ulkoilmalajina, jonka harrastaminen myös tulevaisuudessa on ilmaista ja kaikille mahdollista, Suominen kertoi.

Turnaus keräsi 4500 euroa Maan ystävät ry:n Hiilivapaa Suomi –kampanjalle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja