Kuvat: Brutaalia voimaa – Ferrarin uusi erikoismalli häikäisee ominaisuuksillaan

Teknavin vauhtikaksikkko Markku Alén ja Marko Terva-aho testasi Ferrari F12 Berlinettan pari vuotta sitten. Nyt italialaismerkki on julkaissut kuvat F12-mallin erikoisversiosta, joka käyttää nimeä F12 TDF. TDF-lyhenne tulee sanoista Tour de France.

Erikoismallista ei pääse nauttimaan kovin moni, sillä autoa valmistetaan ainoastaan 799 kappaleen rajoitettu erä.

TDF on F12-mallin kevennetty ja piristetty versio, jonka sydämenä sykkii 780 hevosvoimaa tuottava V12. Voimanlähde on sama kuin ”tavallisessa” F12-mallissa, mutta teholukemaa on kasvatettu 40 hevosvoimalla. Kasvaneiden teholukemien ohella vaihteiston toimintaa on nopeutettu 30-40 prosentilla ja vaihdevälejä on lyhennetty. Muita suorituskykyä parantavia tekijöitä ovat muun muassa leveämmät takarenkaat, parempi aerodynamiikka sekä aktiivinen taka-akseli.

Satasen vauhtiin Ferrarin uutukainen pinkaisee 2,9 sekunnissa ja huippunopeus on 340 kilometriä tunnissa. Jotain kiihtyvyyden brutaaliudesta kertoo sekin, että 0-200 km/h taittuu 7,9 sekunnissa.

Tour De France mallin hintaa ei ole vielä julkaistu, mutta se tulee olemaan huomattavasti kalliimpi kuin tavallinen F12, jonka veroton hinta on vajaat 300 000 euroa. Todennäköisesti tallissa pitää olla myös useampi ori jo entuudestaan, sillä autot myydään vain harvoille ja valituille.

Markku Alénin F12 Berlinetta -kurvailua voi katsoa alla olevalta videolta. Dr. Alénin Ferrari-koeajoja löytyy puolestaan kootusti täältä.

Lue myös:

    Uusimmat