Mainos

KUVAT: Arabilentoyhtiöt kilpailevat uskomattomalla luksuksella

Etihad-lentoyhtiö tarjoaa ensimmäisenä maailmassa ykkösluokan matkustajille kahden huoneen ja oman kylpyhuoneen matkustusvaihtoehdon reittilennoilla. Emirates -lentoyhtiö kilpailee asiakkaiden viihtyvyydestä puolestaan tilavalla spa-osastolla ja viihtyisällä oleskelutilalla.

Etihadin A380-koneiden ykkösluokassa on yksi Residence -nimellä kulkeva oleskelutilan, makuuhuoneen ja oman WC-kylpyhuoneen huoneisto, johon mahtuu kaksi matkustajaa. Palvelusta vastaa oma hovimestari, joka on saanut erikoiskoulutuksen Lontoon Savoy-hotellissa.

MTV Uutiset tutustui Dubain Arabian Travel Market 2014 –matkamessuilla tähän Etihadin uutuuteen.

– Minulta voi odottaa aivan samantasoista palvelua kuin keneltä tahansa viiden tähden hotellin hovimestarilta missä päin maailmaa tahansa, kertoo Dubain Arabian Travel Market 2014 -matkamessuilla Etihadin uutuutta esitellyt hovimestari Thomas.

Matkalle voi tilata ennakkoon haluamansa ruuat ja juomat, jotka tarjotaan kiinalaisista kultakoristelluista posliiniastioista sekä kristallilaseista.

Residenssin yksityinen WC-kylpyhuone on pieni ja ahtaan oloinen, mutta käyttömukavuutta lisää mahdollisuus tilata kylpyhuoneeseen oman lempimerkkinsä toilettituotteet. Makuutilan sänky on mitoitettu kahdelle matkustajalle ja varustettu turvavöillä. Oleskelu- ja makuutilan yhdistää erittäin kapea käytävä.

Emirates

Emirates on the Emirates Groupin omistama lentoyhtiö. Sen kotipaikka on Dubaissa Arabiemiirikunnissa. Emirates on perustettu vuonna 1985. 

Yhtiöllä on yli 200 konetta ja se lentää noin 140 kohteeseen ympäri maailman. 

Etihad

Etihad Airways on vuonna 2003 perustettu lentoyhtiö. Sen kotipaikka on Abu Dhabissa Arabiemiirikunnissa. 

Se kasvoi nopeasti yhdeksi Lähi-idän merkittävimmistä lentoyhtiöistä. Etihad lentää maailmanlaajuisesti tällä hetkellä noin 50 kohteeseen. 

Hinta residenssilennolle Abu Dhabista Lontooseen on 21 000 dollaria riippumatta siitä onko matkustajia yksi vai kaksi.

Yksityisyys monien asiakkaiden vaatimuslistan kärjessä

A380 -koneiden ykkösluokka koostuu yhdeksästä yksiöstä, joissa on nojatuolimaisen istuimen lisäksi vuoteeksi muuntuva nahkasohva, oma vaatekaappi sekä minibaari. Ykkösluokan matkustajille on myös suihkutila. Istuimet ovat Ferrareissakin käytettyä korkealaatuista Poltrona Frau -nahkaa.

Yksityisyyteen panostetaan myös bisnesluokassa. A380 -koneissa on 70 Business Studion -nimellä kulkevaa istuinpaikkaa, joista jokaisesta on suora kulku käytävälle ja näköesteenä toimivat liukuovet kummallakin puolella. Sängyksi muuttuva istuin kätkee sisäänsä useita hierontatoimintoja sekä mahdollisuuden säätää sänky omien tottumusten mukaisesti pehmeäksi tai kovaksi.

Yksityisyyttä tarjoaa myös Etihadin kanssa kilpaileva Emirates, jonka A380 -, Airbus A340-500 -koneissa sekä useimmissa Boeing 777 -koneissa ykkösluokan istuimet tunnetaan nimellä Private suite eli yksityinen sviitti.

Private suite -istuimissa on liukuovet takaamassa täyden yksityisyyden. Erikoisvarusteluun kuuluu muun muassa oma minibaari sekä pieni valaistu peilipöytä toilettitarvikkeineen.

Emirates pyrkii parantamaan ykkös- ja bisnesluokan matkustajiensa rentoutumista ja unen laatua matkustamon katossa tuikkivalla tähtitaivaalla.

Virkistystä spassa ja loungessa

Emirates Airlines mainostaa tarjoavansa ainoana maailmassa suihku-kylpylän 12 000 metrin korkeudessa. Yhtiön kaikissa A380 -koneissa on kaksi kylpyosastoa, jota ykkösluokan matkustajat saavat käyttää puolen tunnin ajan.

Spa eli kylpylä -sanan käytöstä huolimatta kyseessä on enemmänkin suihkutila, jossa on tilava virkistäytymis- ja pukeutumisosa.

– Tarjoamme varta vasten meidän palveluamme varten suunnitellut korkealuokkaiset toilettituotteet suihku-kylpylässä, palvelua Dubaissa esitellyt Emiratesin lentoemäntä perustelee kylpylä-nimitystä.

Emiratesin ykkös- ja bisnesluokan matkustajat saavat yksityisyyden vastapainoksia nauttia myös sosiaalisuudesta. A 380 -koneissa on ykkös- ja bisnesluokan matkustajille omat viihtyisät lounget, jotka tarjoilevat huippukokkien suunnittelemia välipaloja ja tarkoin valittuja viinejä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.