Kuvat: Ammattilaisten suosikkipihat Asuntomessuilla – tutustu kolmeen erilaiseen kohteeseen

MTV Lifestyle pääsi tutustumaan viheralan ammattilaisten valitsemiin kolmeen esimerkkipihaan Vantaan Asuntomessuilla. Mikä on sinun suosikkisi?

Asuntomessualueen pihoilla on jo kaavoitusvaiheessa korostettu helppoa ja mahdollisimman esteetöntä liikkumista sisä- ja ulkotilojen välillä. Myös pihojen toiminnallisuus ja huollettavuus eri vuodenaikoina on huomioitu suunnittelussa.

Lisäksi Asuntomessuilta voi bongata hauskan yksityiskohdan jokaiselta tontilta: kaavan mukaisesti kaikilta pihoilta täytyy löytyä yksi kukkiva pienpuu.

Huomionarvoista omakotitaloalueella ovat pienet tontit, joille on taitavasti saatu mahtumaan laajat terassit ja kaunis puutarha. Tontit on rajattu kaavan mukaisesti pensaskasveilla. Perinteisten havukasvien lisäksi nähdään myös marjapensaita.

Tutustu kanssamme kolmeen kauniiseen pihaan.

1. Matkalle Meksikoon

Meksikolaistaustaisen perheen rakentaman kodin piha on lämpimän värikäs näky. Kaunis poltetun oranssin värinen julkisivu yhdistyy muun muassa meksikolaisiin luonnonkivilaattoihin.

Terassin toinen, lasitettu pääty, pidentää terassin käyttöaikaa pitkälle syksyyn. Rauhallinen ja kodikas tunnelma tekee pihasta ihanan paikan nauttia aurinkoisista päivistä.

2. Luonnonkasvialueet pihalla ja katolla

Tämän kohteen pieni tontti on saanut peitokseen muun muassa apiloista ja päivänkakkaroista koostuvan ketoniityn. Takapihalla on lisäksi pieni nurmialue ja terassi.

Kun noustaan talon katolle, päästään ihailemaan kenties sympaattisinta vehreää kattoterassia ikinä – poreammeen ja terassikalusteiden reunoilla kukkii ehta ketoniitty. Kesäinen tunnelma keskellä urbaania maisemaa on kokemisen arvoinen elämys.

3. Olohuone jatkuu saumattomasti ulos

Tämä hulppea kohde suurella tontilla varustettuna on oiva esimerkki sisä- ja ulkotilojen rajojen häviämisestä. Suuri lasipinta erottaa olohuoneen ja terassin, mutta liukuovien ansiosta kauniilla säällä tilat yhdistyvät kauniisti toisiinsa. Suuri terassi tuo kesällä olohuoneen ulos.

Kasvillisuus on keskitetty tontin reunoille ja keskiosaa hallitsee laadukas nurmikko. Piha on suojaisa ja rauhallinen, ja naapurin erottaa valkoisella muurilla, joka istuu koko tontin ilmeeseen kauniisti.

Lähde: Asuntomessujen lehdistöpäivä

Lue myös:

    Uusimmat