Kuvaajaa heitettiin tuolilla päähän Ruotsin EM-karsintaottelussa – vakava tilanne taltioitui tv-lähetykseen

Ruotsi–Azerbaidzan: katsomosta heitettiin kuvaajaa tuolilla päähän 1:27
Katso videolta: Kuvaaja sai tuolista päähän Ruotsin EM-karsintaottelussa.

Ruotsi kaatoi viime maanantaina EM-karsintaottelussa Azerbaidzhanin lukemin 5-0. Kenttätapahtumien ulkopuolella nähtiin kohahduttanut tilanne, kun 23-vuotias kuvaaja Maxim Thore sai tuolista päähänsä.

Bildbyrålle työskentelevä Thore oli ottamassa kuvia vierasjoukkue Azerbaidzhanin kannattajien edessä, kun yhtäkkiä hänen takaraivoonsa muksahti tuoli. Se oli heitetty vieraskannattajien joukosta. Thore lyyhistyi maahan ja alkoi vuotamaan voimakkaasti verta. Hän kertoi Aftonbladetille saaneensa aivotärähdyksen.

– Minulla on yleensä kuulosuojaimet, kun olen niin sanotuissa korkean riskin otteluissa. Tällä kertaa minusta ei tuntunut siltä, että olisin tarvinnut niitä. Sen jälkeen tulee osuma päähän ja minä menen shokkiin, Thore kertoi.

Nuori kuvaaja sai paikan päällä apua ja hänet vietiin sen jälkeen sairaalaan, josta hän pääsi kotiin myöhemmin yöllä. Katsomon ja kentän välillä on verkko, jonka on tarkoitus estää isompien esineiden lentämistä kentällä. Verkkoa ei kuitenkaan ollut kiristetty.

– Se vain antaa periksi, jos sitä päin heittää jotain. Se oli selvästikin jotain, mikä oli mennyt pieleen (turvatoimissa). Minulla oli valtavaa tuuria, että selvisin lievällä aivotärähdyksellä ilman tikkejä. Siinä voi käydä niin huonosti. Se on selvää, etten lopeta työtäni tämän takia, mutta en usko, että tulen koskaan menemään sellaiseen paikkaan, jos turvatoimia ei oteta tosissaan. Sitä on tapahtunut aiemmin, kuinka monta kertaa sen pitää tapahtua? Thore totesi.

Tapahtuma taltioitui ottelun TV-lähetykseen. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Ruotsin jalkapalloliiton turvallisuuspäällikkö kertoi keskustelleensa poliisin kanssa aiheesta. Hän uskoo, että tekijän löytäminen on mahdollista, sillä tämä ei ollut peittänyt kasvojaan. Katsomon rauhattomuus johtui Fredmanin mukaan poliittisesta kannanotosta. Fredman antoi myös oman näkemyksensä verkkoasiaan.

– Meidän osaltamme tämä oli yksi kerta liikaa ja ehdottomasti jotain sellaista, josta voimme oppia areenan omistajien kanssa, kuinka laittaa verkko kiinni. Tarvitsemmeko lisäverkkoa, vai saako sen tiukennettua? Fredman päätti. 

Katso tilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat