Kohuissa ryvettynyt Ranskan maajoukkue pestasi sensaatioluotsin – muistetaan tästä ihmetempusta Lionel Messiä vastaan

Ranskan naisten jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on pestattu Herve Renard – valmentaja, joka muistetaan miesten MM-kisoista maailmanmestari Argentiinan kaataneen joukkueen peräsimestä.

Ranskan naisten maajoukkueessa on kuohunut koko alkuvuoden. Johtavat pelaajat Wendie RenardMarie-Antoinette Katoto ja Kadidiatou Diani ilmoittivat, että eivät pelaa kesän MM-kisoissa, jos joukkueen peräsimessä pitkään ollut Corinne Diacre luotsaa maajoukkuetta. Pelaajien protesti tehosi, ja Diacre sai lähteä.

Nyt kohuvalmentajan tilalle on palkattu toinen sensaatioluotsi. Tosin Henry Renard muistetaan positiivisemmasta asiayhteydestä kuin edeltäjänsä. Valmentaja Renard aiheutti suoranaisen sensaation marras-joulukuun miesten MM-kisoissa, kun hänen luotsaamansa Saudi-Arabia kukisti maailmanmestari Argentiinan joukkueiden avausottelussa.

Voit palata videon katsomalla Saudi-Arabian pelaajien riehakkaisiin tunnelmiin sensaatiomaisen Argentiina-voiton jälkeen.

Saudi-Arabia pelasi kisoissa pirteää peliä Renardin johdolla, ja oli lähellä tiputtaa Argentiinan jatkosta jo alkulohkovaiheessa. Argentiina onnistui Lionel Messin kairaamaan tiensä pudotuspeleihin ja marssi lopulta mestaruuteen asti.

Tuore päävalmentaja Renard on toiminut valmentajaurallaan Saudi-Arabian lisäksi Zambian, Angolan, Norsunluurannikon, Marokon ja seurajoukkue Lillen päävalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat