Gabriel, 11, teki ilmoituksen oikeusasiahenkilölle MM-tuomarista: "Epäreilua"

Katso videolta Espanjan kyseenalainen avausmaali.

Ruotsi koki dramaattisen 1-2-tappion Espanjalle jalkapallon MM-kilpailujen välierässä tiistaina. Brasilialaistuomari Edina Alvesin toiminta sai runsaasti kritiikkiä ottelun jälkeen. 11-vuotias Gabriel Olofsson päätti ottaa ohjat omaan käsiinsä ja hän teki erotuomarista ilmoituksen oikeusasiahenkilölle. Aiheesta kertoo Aftonbladet.

Alves sai kritiikkiä ottelun jälkeen kannattajilta, Ruotsin maajoukkueen pelaajilta ja jopa entinen huipputuomari Jonas Eriksson latasi tylyä tekstiä MM-välierän tuomarivalinnasta. Myös 11-vuotias Ruotsi-fani Gabriel Olofsson ärtyi Alvesin toiminnasta.

– Olen nähnyt suurimman osan Ruotsin peleistä ja tuomari oli mielestäni melkoisen epäreilu Ruotsia kohtaan. Oli paljon tilanteita, joissa pelaajat filmasivat ja tuomari silti puhalsi pilliin, Olofsson totesi.

Nuori kannattaja kertoi tulleensa vihaiseksi Espanjan tehtyä 2-1-voittomaalin vain 95 sekuntia Ruotsin tasoituksen jälkeen. Olofsson halusi ottelun päättymisen jälkeen tehdä jotain asialle. Hän meni siskonsa ja ystävänsä kanssa huoneeseensa. He löysivät lopulta oikeusasiamiehen kotisivun.

– Ajattelin, että voi tehdä ilmoituksen, jos mielestään on tapahtunut vääryys. Siksi etsin sitä ja se löytyi pienen etsimisen jälkeen. Ajattelin tehdä sen huvin vuoksi. Ajattelin, ettei siitä tule mitään, jos ei tule muita ilmoituksia, Olofsson kertoi.

Olofssonin ilmoitusta ei tulla käsittelemään, sillä oikeusasiahenkilön tehtäviin ei kuulu valvoa jalkapalloa. Heidän tehtäväänsä kuuluu seurata, että Ruotsin viranomaiset noudattavat lakia. Olofssonin äiti Sigrid Agenäs kertoi, että pojan tunteet olivat koetuksella ottelun jälkeen.

– Gabriel oli todella pettynyt ja vihainen, kun loppuvihellys tuli. Nyt kaikki on hyvin taas. En tiedä, miten hän löysi oikeusasiahenkilön kotisivun, mutta hän on melkoisen kekseliäs. Sanoin myös hänelle, että tuomaria ei pidä seurata niin tarkkaan. Hän piti kuitenkin kantansa! Agenäs sanoi.

Olofsson on aktiivinen Fifa-jalkapallopelin pelaaja. Hänen mielestään on ollut jännittävää seurata MM-kilpailuja. Sunnuntaina pelattavassa MM-finaalissa kohtaavat Espanja ja Englanti. Ruotsi kohtaa puolestaan Australian. Olofssonilla onkin tärkeä viesti Ruotsin joukkueen pelaajille.

– Yksinkertaisesti sanottuna, jatkakaa taistelua ja pelatkaa vieläkin paremmin ensi MM-kisoissa! Olofsson totesi.

Lue myös:

    Uusimmat