Mainos

Teinisiskot virvelöivät vonkaleen Kuusamossa – "En ole koskaan noin isoa saanut"

Kuusamossa lomailleet siskokset eivät arvanneet kalareissulle lähtiessään, millaisen vonkaleen kanssa he palaisivat rantaan.

Viena ja Pihla Mäkinen saivat juhannusaattona melkoisen kalansaaliin. 16- ja 17-vuotiaat siskokset olivat jo palailemassa souturetkeltään, kun virveliin iski melkoinen vonkale.

– Olimme jo lähdössä pois, kun heitin vielä viimeisen heiton ja sitten tarttuikin vähän isompi kala virveliin, Pihla kertoo.

Virvelin päässä ollut hauki oli niin iso, että tytöillä oli melkoinen työ saada kala kaksistaan veneeseen. Tottuneina kalastajina he onnistuivat saamaan hauen lopulta haaviin ja nostettua sen veneen kyytiin.

– Kala pisti mukavasti vastaan, kun itselläni oli umpikela ja kevyt vapa.

Mökillä ei ollut saatavilla vaakaa, mutta tyttöjen isä Janne Mäkinen arvioi hauen painaneen noin 3,5–4 kilogrammaa. Pituutta vonkaleella oli 80 senttimetriä.

Hauen vatsasta löytyi vielä toinenkin kala, sillä se oli hiljattain pistellyt poskeensa melko ison ahvenen.

"En ole koskaan noin isoa saanut"

Kuvien ottamisen jälkeen jättiläishauki päätyi rantakiville lintujen syötäväksi, sillä Mäkisten ateriaksi päätyi edellispäivän saalis.

– Ajateltiin että paistetaan pienempi hauki, kun ei hauki ole ruokana ihan se lempikala.

Kotipaikallaan Seinäjoella siskokset käyvät ahkerasti mato-ongella, mutta Kuusamossa he suosivat virveliä. Saaliiksi on tullut pikkukalojen lisäksi myös haukia, mutta vastaavanlaista saalista ei vieheeseen ole tarttunut.

– On sitä kuitenkin jonkun verran tullut kalastettua, mutten ole koskaan noin isoa saanut.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Juttua korjattu kello 16.33: Jättihauen kalastaneen toisen siskon nimi on Viena, ei Vieno, ja he ovat kotoisin Seinäjoelta, eivät Kuusamosta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.