Hannun nostaman jättihauen vatsasta löytyi toinen hauki ja aivan muu eläin – "Luu pisti vatsasta läpi": Kuvat ovat paljonpuhuvat

0:30
Katso kuvat videolta: Jättihauen vatsasta paljastui iljettävä yllätys

Utajärveläinen miessai sunnuntaina Kortejärvellä poikkeuksellisen saaliin.

Hannu Saarenpää oli soutelemassa katsomaan katiskojaan, kun hän huomasi veteen syöksähtelevän lokin. Hänen ensimmäinen ajatuksensa oli, ovatko lokin poikaset vedessä. Sitten hän huomasi vedessä selällään pyristelevän valtavan hauen.

Hauki oli elossa, mutta se ei päässyt sukelluksiin, sillä se oli nielaissut jotain suurta. Saarenpää poimi turvonneen hauen veneeseensä ja souti mökkinaapurinsa Tiina Vieruahon rantaan.

Kaksikko avasi hauen, jonka sisältä paljastui heidän yllätyksekseen piisami ja toinen hauki.

– Ensireaktiona minua alkoi oksettaa. Piisamin luu pisti hauen vatsasta läpi. Se oli mädäntynyt, noin puolet siitä oli sulanut hauen vatsassa. Haju ei ollut paha, Vieruaho sanoo.

Saaliista ei ollut ateriaksi

Oulusta kotoisin oleva Vieruaho arvioi asuvansa noin 300 metrin päässä Saarenpään kotirannasta. Hän käy itsekin aktiivisesti kalassa ja tietää millaisia petoja hauet ovat.

– Saattaa käydä sillä lailla, että kun otat ahventa ylös vedestä, niin hauki loikkaa vedestä ja nappaa sen ilmasta. Sellaisten kohtaamisen jälkeen ei tee hetkeen mieli mennä uimaan.

Saarenpään arvion mukaan hauki oli toista metriä pitkä ja painoi noin 12 kilogrammaa.

Hauki ei lopulta päätynyt Saarenpään pannulle, koska piisamitäyte teki siitä syömäkelvottoman.

– Hauki on metikössä edelleen ja sinne se jää, Saarenpää sanoo.

Saarenpään saaliista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja