Ensimmäistä kertaa lohta kalastamassa ollut Toni nappasi hurjan saaliin Oulun keskustan liepeiltä!

Oululainen Toni Valtanen kävi tiistai-iltana ensimmäistä kertaa elämässään kalastamassa lohta aivan Oulun keskustan liepeiltä. Kalastustarvikkeet oli hankittu nopeasti, eikä saaliille ollut suuria odotuksia. Toisin kuitenkin kävi, ja mies nappasi koskesta hurjan, lähes 15-kiloisen vonkaleen. 

– Ei sitä osannut ajatella, että jos sinne lähtee ensimmäistä kertaa, niin tuollainen tarttuisi vapaan. Tuli samalla 11 kiloa kalaennätyksen parantamista ensimmäisellä lohella, onnellinen kalamies tokaisee puhelimeen. 

Toni Valtasen ensimmäinen lohisaalis on herättänyt ihastusta ja ihmetystä paikallisessa Facebook-ryhmässä. Kuvaa on epäilty manipuloiduksi ja miehen on väitetty lisänneen kalaan omaa "lapin lisäänsä". 

Tämän mies voi hyvillä mielin kiistää – tuuri kävi, ja sitä on yhä vaikea uskoa todeksi. 

– Olen Vaalasta kotoisin ja kalastanut aina sieltä lähettyviltä taimenta ja siikaa. Haaveenani on ollut päästä jollekin lohijoelle kalalle, mutta en ole ikinä saanut aikaiseksi lähdettyä esimerkiksi Tornionjoelle tai Tenojoelle. Nyt rohkaistuin viimein ja päätin hankkia sellaiset välineet, joilla voisin kokeilla puntinheittokalastusta, Valtanen kertoo. 

Hyvinhän siinä kokeilussa kävi, sillä muutaman tunnin heittelyn jälkeen vapaan tarttui 116 senttimetriä pitkä ja 14,6 kiloa painava lohikoiras. 

Valtanen painottaa, että jättisaaliin nostaminen tapahtui yhteisvoimin muiden kalastajien kanssa. Aiemmin mediassa on hänen mukaansa kerrottu Merikosken alueella kalastavien henkilöiden välisistä ristiriidoista ja kireästä tunenlmasta, mutta tiistai-iltaisella kalareissulla tästä ei ollut tietoakaan. Rannalla oli useita avuliaita valmiina nostamaan vonkaletta vedestä ylös. 

Prisman muovikassi ei riittänyt kantamiseen

Valtanen kertoo, että vonkaleen saaminen ylös koskesta kotiin oli työn takana. 

– Olin valmistautunut Prisman muovipussilla, kun kalalle lähdin, mutta eihän se riittänyt. Onneksi rannalta löytyi ystävällisiä auttajia ja sain jätesäkin, että sain kuskattua lohen kotiini. 

Seuraava pulma odottikin sitten kotona. Lohi oli niin suuri, ettei kuusituumainen fileointiveitsi meinannut purra siihen. 

– Sai sitä raapia menemään oikein kunnolla, että sen sai fileerattua, Valtanen kertoo. 

Veitsi kuitenkin upposi ja lähes 15-kiloista lohta on nyt syöty jo useamman päivän ajan ja saatu osa myös pakkaseen. Seuraavaksi mies aikoo pakata kamppeensa reppuun ja lähteä uudestaan samalle paikalle kalaan. 

– Tällä kertaa repusta löytyy myös jätesäkkejä, hän tokaisee. 

2:52
Katso myös: Hengästyttävä näky: Mikko nosti Tenosta upean suurlohen!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja