Mainos

"Kuuntele minua tarkkaan, äiti" – nämä neuvot jokaisen väsyneen vanhemman tulisi lukea

Eräs äiti muistuttaa, miksi jokainen vanhempi tarvitsee pientä taukoa. 

"Hei äiti, miten sinulla menee? Tarkoitan, miten sinulla oikeasti menee?" Näin Scary Mommy -nettisivustolle kirjoittanut Annie Reneau kyselee tekstissään, joka jokaisen vanhemman olisi syytä lukea. Naisen mukaan surullinen tosiasia on, että hän ei tiedä yhtäkään äitiä, joka voisi vastata tähän kysymykseen aidosti ”hyvin”.

– Olemme paljon enemmän ja paljon vähemmän kuin vain "hyvin" useimpina päivinä. Äitiys on jaettu kahteen ääripäähän. On korkeimmat korkeudet ja alhaisimmat alamäet, Reneau kirjoittaa.

Äärimmäisistä tunteista ja kokemuksista toiseen kulkeminen saa kenet tahansa helposti voimattomaksi. Varsinkin silloin, jos itsestä ei pidetä huolta. Reneau muistuttaa, että itsestä huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka se saattaisikin tuntua vain yhdeltä tehtävältä lisää loputtomassa tehtävälistassasi.

– Kuuntele minua tarkkaan, äiti. Olen ollut samassa tilanteessa. Olen itkenyt avuttomana ja väsyneenä vauvani itkiessä. Olen tuijottanut leluhuoneen ikkunasta miettien, kuinka tämä sotku ja sekasorto tuli elämääni, nainen toteaa.

– Olen taistellut sitä vastaan, etten kävelisi etuovesta ja jatkaisi matkaa kauas, kauas pois.

Nainen muistuttaa, että kaikki tämän kaltaiset tunteet ovat asioita, joita vastaan ei tulisi taistella – niitä tulisi kuunnella. Juuri silloin kun tunnet olosi kauheaksi ja sinusta tuntuu, että kaikki elämän ihanat asiat ovat ulottumattomissasi, sinun tulisi pysähtyä. Ottaa omaa aikaa.

– Rakkaus on loputon voimavara. Energia ei sitä ole. Rakkaus on sinun koneesi ja energia on sinun polttoaineeksi. Ilman polttoainetta maailman kaikki rakkaudetkaan eivät kuljeta sinua mihinkään. Istut tyhjäkäynnillä tietäen, että sinun pitäisi liikkua, mutta olet täysin kykenemätön tekemään niin. Sinun on tankattava ja tehtävä se mieluiten ennen kuin tankki pääsee tyhjenemään.

Äitiyden ei kuulu tuntua pahalta koko aikaa

Reneaun mukaan lapset eivät tarvitse äitiä, jotka viettäisi heidän kanssaan kaiken aikansa. He tarvitsevat äitiä, jolla on tarpeeksi aikaa ja energiaa olla läsnä silloin, kun aikaa vietetään yhdessä.

Oman ajan ei tarvitse olla päiviä tai viikonloppuja, se voi olla yksikin tunti. Juuri se aika, joka saa polttoainesäilösi täyttymään. Käy kahvilassa, kirjakaupassa tai kuntosalilla, lue kirjaa tai tapaa ystävääsi. Ehkä tarvitset vain päiväunet.

– Mitä ikinä teetkin, älä usko, että juuri se, mitä tunnet nyt, olisi sitä, miltä äitiyden kuuluisi tuntua. Joskus se on syvältä, kyllä. Joskus se on uuvuttavaa, kyllä. Mutta nämä ovat universaaleja totuuksia. Mutta jos sinusta tuntuu siltä kuin seisoisit kuilun reunalla ja katsoisit alas, se on merkki astua pois ja kävellä hetkeksi kauemmas, Reneau muistuttaa.

Naisen mukaan suurin virhe on ajatella, että hyvät äidit eivät tarvitse taukoa. Mitä jos hyvät äidit ovatkin juuri niitä, jotka pitävät huolta lastensa äideistä ja varmistavat, että heidän polttoainesäiliönsä ei pääse koskaan täysin tyhjäksi?

Lähde: ScaryMommy

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.