Mainos

Kuumailmapalloturma: Matkustajat yrittivät pelastautua hyppäämällä korkeuksista

Egyptin Luxorissa tänä aamuna sattuneella kuumailmapalloturmalla oli useita silminnäkijöitä.

He ovat kertoneet nähneensä, kuinka kuumailmapallossa matkustaneet turistit yrittivät pelastautua hyppäämällä sen jälkeen, kun pallossa sattui kaasuräjähdys noin 300 metrin korkeudessa. Järkyttävää turmaa todistaneet silminnäkijät arvioivat turistien hypänneen "seitsemänkerroksisen kerrostalon korkeudelta".

Onnettomuudesta selvisivät hengissä tiettävästi pallon lentäjä ja ainakin yksi turisti. Lentäjän kerrotaan hypänneen palavasta kuumailmapallosta juuri ennen maahansyöksyä.

Tiedot uhrien määrästä ja kansallisuuksista ovat vaihdelleet pitkin päivää. Ilmeisesti kuolleita on 19, joista suurin osa on hongkongilaisia.

Kaikkia uhreja ei ole vielä tunnistettu. Egyptiläislähteiden mukaan surmansa sai myös japanilaisia, brittejä ja ranskalaisia.

Suomen ulkoministeriön tiedossa ei ole, että lennolla olisi ollut mukana suomalaisia. Matkustajien omaisilta ei ole tullut ministeriöön kyselyitä.

Pallo lensi turmahetkellä Luxorin historiallisten nähtävyyksien yläpuolella. Silminnäkijät kertoivat kuulleensa voimakkaan räjähdyksen ja näkivät pallon syttyvän liekkeihin.

Lennot kuumailmapallolla aamunkoitteessa ovat suosittuja Luxorissa.

(MTV3 - AFP- STT- Reuters -BBC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.