Mainos

Kuumailmapallo laskeutui

Yritys kiertää maapallo kuumailmapallolla välilaskuitta on epäonnistunut jälleen. Miljonääri Richard Bransonin johtama retkikunta on keskeyttänyt ennätysyrityksensä.

Brittiläisen Richard Bransonin kuumailmapallo laskeutui joulupäivän iltana, vähän ennen kello 22 Suomen aikaa, mereen 16 kilometrin päässä Havaijiin kuuluvasta Oahun saaresta. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain rannikkovartiosto.

Branson ja hänen toverinsa amerikkalainen Steve Fossett ja ruotsalainen Per Lindstrand otettiin rannikkovartioston alukseen, ja kaikkien kerrottiin olevan hyvässä kunnossa.

Kolmikko luopui yrityksestään lentää ensimmäisinä maailmassa kuumailmapallolla maailman ympäri ilman välilaskua. Pallo oli jo taittanut puolet matkastaan, kun se joutui vaikeuksiin Tyynellämerellä vallinneessa matalapaineessa ja lento oli pakko keskeyttää.

Bransonin retkikunta lähti matkaan Marokosta viikko sitten.

Myös Bransonin ja Fossettin edelliset erikseen tehdyt yritykset maapallon kiertämisestä kuumailmapallolla ovat epännistuneet. Viimeksi vuosi sitten Bransonin pallo karkasi ilman lentäjää. Fossett oli puolestaan vähällä kuolla elokuussa, kun hän putosi palloineen Tyyneen valtamereen.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.