Mainos

Kuuma makuuhuone aiheutti todellisen hengenvaaran – äiti ei saanut taaperoa tajuihinsa päiväunien jälkeen

Äiti kertoo pikkutyttönsä joutuneen lämpöhalvauksen kouriin päiväunilla ollessaan. Nyt hän toivoo muidenkin vanhempien ymmärtävän, kuinka huomaamattomasti näin voi käydä.

Pienen Anastasia-tytön äiti Jennifer Abma julkaisi Facebookissa kuvan tyttärestään varoittaakseen vanhempia salakavalasta vaarasta. Pikkutyttö oli käynyt omasta aloitteestaan päiväunille, mutta mennessään herättämään tätä äiti oli huomannut tytön muuttuneen punaisiksi kasvoiltaan ja kylpevän hiessä. 

– Tämä oli minun iltani, tämä oli pelottavin hetki, jonka voi kuvitella. Tämä on vakava lämpöhalvaus, äiti kirjoittaa jakamansa varoituksen yhteydessä. 

Äiti yritti herätellä tytärtään, mutta tämä ei vielä vartissakaan osoittanut heräämisen merkkejä. Ambulanssi saapui kuitenkin nopeasti paikalle ja ensihoitajat saivat tytön virkoamaan. Kolmevuotias tyttö ehti kuitenkin olla tajuttomana yhteensä parinkymmenen minuutin ajan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ei ole olemassa mitään pelottavampaa kuin se, ettet saa lastasi hereille. Tämä todistaa sen, että lasten ei tarvitse olla ulkona auringossa saadakseen lämpöhalvausta, äiti kertoo ja muistuttaa, kuinka nopeasti asiat voivat oikein edetä.

Kuuma huone voi aiheuttaa todellisen hengenvaaran 

Äidin mukaan Anastasia ei ollut ollut auringossa, mutta makuuhuone oli todella kuuma hänen mennessään herättämään tyttöä. Olipa kuumuuden syy mikä hyvänsä, se aiheutti tytölle vakavan tilan, jossa hänen verensokerinsa oli pudonnut hengenvaaralliselle tasolle. 

Hoitohenkilökunta oli äidin mukaan verrannut kuumaa makuuhuonetta siihen, kuin lapsi olisi jätetty kuumaan autoon. Se voi pahimmassa tapauksessa maksaa lapsen hengen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä oli oppitunti, jonka opin. Toivon, että muut vanhemmat voisivat oppia tästä jotain ja tarkistaa kotinsa huoneet, sillä ne voivat olla yhtä hengenvaarallisen kuumia kuin autot, Abma toteaa.

Lähteet: Metro, Little Things

Lämpötila nousee yllättävän nopeasti myös lastenvaunuissa. Katso videolta, millaisiin lukemiin vaunujen sisälämpötila voi nousta. 

0:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.