Paljain jaloin kävely kostautui – taapero sai karmeat palovammat vesipuistossa

Simonen 1,5 vuoden ikäinen lapsi sai toisen asteen palovammoja, vesipuistossa. Taaperon jalkapohjat ottivat pahasti osumaa, kun lapsi oli kävellyt kesäkuumalla polttavaksi lämmenneen huoltokuilukannen päälle. Australialaisäiti syyttää kaupungin päättäjiä välinpitämättömyydestä. Kaupungin edustajat kehottavat vanhempia muistamaan, että pinnat saattavat kuumentua kovastikin helteellä.

Taapero sai toisen asteen palovammoja jalkapohjiinsa seisottuaan polttavan kuumalla metallilevyllä leikkiessään puistossa, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto. 1,5-vuotias tyttö oli ollut vanhempiensa kanssa viettämässä päivää Australian Ipswichissä sijaitsevassa River Heart Parklands -puistossa.

Pikkutytön äiti Simone Pickering oli istuskellut vain metrien päässä lapsestaan. Hän kertoo kuulleensa riipaisevaa kirkumista ja näki tyttärensä seisovan kannen päällä. Tyttö näytti siltä kuin ei olisi kyennyt liikkumaan.

Simone ja hänen miehensä veivät hätääntyneinä pikkuisen Lady Cilenton lastensairaalaan. Tyttö sai kipulääkkeitä ja joutui leikkaukseen.

– Lamaannuin, kun näin hänen pienen kehonsa makaamassa velttona sairaalasängyssä. Hän oli johtojen ja letkujen ympäröimä, Simone kirjoitti Facebookiin.

Onnettomuushetkellä ilman lämpötila oli +25 astetta. Simone oli antanut tyttärensä kulkea paljain jaloin. Myöhemmin hänestä tuntui, että tuo päätös lähestulkoon ajoi hänet hulluuden partaalle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti syyttää kaupunkia välinpitämättömyydestä

Simonen syyttävä sormi osoittaa Ipswichin paikallishallintoa kohtaan. Naisen mukaan on päättäjien vika, että tuollainen mahdollinen turvallisuusriski oli sijoitettu niin vastuuttomasti.

– Nyt kyse oli paikallishallintomme ja insinööriemme huolimattomuudesta, jonka vuoksi meidän 1,5 vuoden ikäinen tyttäremme sai molempiin jalkapohjiinsa toisen asteen palovammoja!

Simonen mukaan kukaan vanhempi ei oleta, että heidän pitäisi varoittaa lapsia tällaisista ikävistä yllätyksistä.

– Ei kukaan oleta, että lapselle pitäisi kertoa, että pitäisi varoa Splash and Play Waterpark -vesipuistossa tielle osuvia polttavia metallilevyjä.

Simone on vihainen. Hän uskoo, että päättäjät olivat tietoisia ongelmasta. Hänen mielestään ketään ei vain kiinnostanut tehdä asialle mitään, koska rahaa ei ollut riittävästi.

Simone uskoo, että tyttö ei koskaan tule tuntemaan, miltä ”normaalit” jalkapohjat tuntuvat. Ei sittenkään, kun hänen jalkansa ovat täysin parantuneet.

Kaupunki toivoo varovaisuutta

Ipswichin paikallishallinto lähetti asiaa koskevan tiedotteen Daily Mail Australia -sivustolle. Tiedotteessa kerrotaan, että kaivon kannen ympärille on pystytetty suojakaiteet. Näin toimittiin sen jälkeen, kun he olivat saaneet soiton onnettomuuteen liittyen.

– Hallinto sai puhelun onnettomuudesta marraskuun enimmäisenä päivänä. Kyseessä oli ensimmäinen tämän kaltainen River Heart Parklands -puistossa sattunut onnettomuus, josta on raportoitu.

Tiedotteessa todetaan myös, että vesipuistoissa tullaan aina tarvitsemaan huoltokuiluja, eikä hallinnon mielestä tämä kyseinen kaivo sijainnut vesileikkipaikan välittömässä läheisyydessä. Senpä vuoksi sitä ei välttämättä ole turvallisuustarkastuksissa määritelty riskiksi.

– Kaivokansi on päällystetty paksulla maalilla, joka on alentanut sen lämpötilaa. Vastaavanlaiset tarkastukset on suoritettu myös muissa vesipuistossa mahdollisten samankaltaisten tilanteiden varalta, tiedotteessa kerrotaan.

– Kaupunki kehoittaa pienten lasten vanhempia olemaan tietoisia siitä, että kuumalla kesäsäällä jotkin pinnat saattavat olla riskialttiita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja