"Kuulin siitä puhelimessa viisi minuuttia ennen" – Espanjan liitto äimistyi erotetun päävalmentajan menettelystä

Espanjan päävalmentaja sai potkut päivä ennen MM-kisojen alkua 1:09

Espanjan päävalmentajan paikalta ennen jalkapallon MM-kisoja erotettu Julen Lopetegui kertoi sopimuksestaan Real Madridin kanssa maan liiton puheenjohtajalle vain viisi minuuttia ennen sopimuksen julkistamista.

Jutun videolla uutiskanava CNN:n raportti Julen Lopeteguin potkuista.

Lopetegui nimitettiin tiistaina Zinedine Zidanen seuraajaksi Real Madridiin kolmen vuoden sopimuksella, vaikka oli juuri jatkanut kolmella vuodella sopimustaan Espanjan jalkapalloliiton kanssa.

Liitto erotti Lopeteguin vain kaksi päivää ennen kisojen alkua ja tiedotti keskiviikkona, että maajoukkuelegenda Fernando Hierro johdattaa Espanjan perjantaina pelattavaan avausotteluun Portugalia vastaan.

Puheenjohtaja Luis Rubiales kertoo, että liitto RFEF kuuli Lopeteguin sopimuksesta vain viisi minuuttia ennen kuin Real Madrid julkisti uutisen tiistaina.

– Valmentaja ei voi toimia RFEF:n työntekijänä tähän tapaan. Sain kuulla sitä puhelinsoitolla viisi minuuttia ennen julkistusta. Meistä tuntui, että velvollisuutemme oli tehdä tämä päätös, Rubiales kommentoi.

– Jos joku haluaa neuvotella työntekijämme kanssa, heidän täytyy puhua meille myös. Se on niin yksinkertaista.

– Tämä on Espanjan maajoukkue, joka edustaa kaikkia espanjalaisia. Se on kaikista tärkein joukkue, ja MM-kisat ovat suurin näyttämö sille, Rubiales toteaa.

Kaikesta huolimatta Rubiales kiistää olevansa katkera Lopeteguille.

– En tunne oloani petetyksi, mutta ongelmana on vain se, että tämä tehtiin täysin ilman liittoa, mikä on jotain, jota emme voi ohittaa.

Lue myös:

    Uusimmat