Julen Lopetegui sai kuukausien sisällä potkut Espanjan maajoukkueesta ja Real Madridista – puhuu nyt ensimmäistä kertaa: "En puhunut viiden tunnin lennolla mitään"

Julen Lopetegui nimitettiin Real Madridin päävalmentajaksi kaksi päivää ennen jalkapallon MM-kisojen alkua. Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubialesille tämä oli liikaa ja Lopetegui erotettiin vain hetki ennen kisojen alkua.

Kaikki osapuolet odottivat Lopeteguin Real Madrid -pestin olevan uusi ja pitkä aikakausi Zinedine Zidanen menestysvuosien jälkeen. Toisin kävi. Real ajautui Lopeteguin alaisuudessa syöksykierteeseen, joka päättyi päävalmentajan potkuihin vain kolme kuukautta tehtävään nimittämisen jälkeen. Lopetegui puhui nyt ensimmäistä kertaa koko tapahtumasarjasta Madridista lähtemisen jälkeen.

– Se (Espanjan maajoukkueesta lähteminen) ei ollut minulle helppoa. Työskentelimme kaksi vuotta ahkerasti. Tuntui, että olimme valmiita pelaamaan fantastisen MM-turnauksen, Lopetegui kertoi BBC:lle.

– En puhunut viiden tunnin lennolla Moskovasta Madridiin mitään. Totesin vain, että se on elämää. Se oli rankka kokemus, mutta siinä tilanteessa on vain yritettävä ajatella positiivisesti.

Uusi aika Real Madridissa ei lähtenyt sujuakseen. Heikot esitykset sarjassa kulminoituivat 1-5-tappioon Barcelonalle.

– Minulla ei ollut aikaa. Se on paras tapa selittää asia, Lopetegui sanoi.

Valmentaja vakuuttaa kunnioittavansa nykyistä päävalmentajaa Santiago Solaria ja pelaajia sekä kehuu näiden asennetta Lopeteguita kohtaan. 

Tulevaisuudessa Lopetegui toivoo valmentamassa esimerkiksi Englannissa.

– Englannissa on fantastinen liiga. Kun katsot ottelua sieltä, aistit tunnelman, pelaajien ja valmentajien kunnioituksen ja se on hyvin tärkeää. Haluan tuntea sen, Lopetegui pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat