Espanjan MM-leiristä paljastus: tähtipelaajat kyseenalaistivat valmentajan erottamisen

Espanjan joukkue valmistautuu MM-avaukseen valmentajavaihdoksen rasittamana 1:24

Espanjan maajoukkueen kapteenisto yritti muiden tähtipelaajien tuella saada maan liittoa pyörtämään päätöksensä erottaa päävalmentaja Julen Lopetegui tehtävästään juuri ennen jalkapallon MM-kisojen alkua, uutisoi Marca-lehti.

Jutun ylälaidan videolla Espanjan pelaajat valmistautuvat perjantain MM-avaukseen Krasnodarissa.

Lehden tietojen mukaan liiton puheenjohtaja Luis Rubiales joutui palaamaan Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n kongressista Moskovasta pikahälytyksellä joukkueen majapaikkaan Krasnodariin selvittämään Lopeteguin aiheuttamaa sopimussotkua.

Real Madrid tiedotti tiistaina tehneensä kolmen vuoden sopimuksen Lopeteguin kanssa, vaikka tämä oli sitoutunut valmentamaan Espanjan maajoukkuetta seuraavat kolme vuotta.

Keskiviikkona Rubiales kertoi kuulleensa uutisen puhelimessa vain viisi minuuttia ennen Realin tiedotteen lähtemistä maailmalle.

Espanjan jalkapalloliitto RFEF erotti Lopeteguin tehtävästään keskiviikkona ja nimitti joukkueenjohtaja Fernando Hierron valmennusryhmän johtoon vain kaksi päivää ennen Portugalia vastaan pelattavaa avausottelua.

Marca-lehden mukaan Moskovasta palanneen puheenjohtaja Rubialesin keskustelu Lopeteguin ja Hierron kanssa kiinnitti kaikkien lähistöllä olleiden pelaajien huomion. Rubiales oli tapahtuneesta raivoissaan.

Joukkueen pelaajilta ei kysytty mielipidettä valmentajanvaihdokseen. Kapteenit Sergio Ramos, Andres Iniesta ja David Silva yrittivät Gerard Piquen, Sergio Busquets'n ja Pepe Reinan tuella turhaan kääntää puheenjohtajan päätä.

Marcan mukaan pelaajat yrittivät vedota Rubialesiin, että ajankohta näin rajulle toimenpiteelle ei ollut oikea vain sen takia, että liiton kunniaa oli loukattu.

Keskiviikkona Rubiales kuitenkin tiedotti potkuista tiedotustilaisuudessa, joka alkoi puolitoista tuntia ilmoitettua myöhemmin.

Espanjan päävalmentaja sai potkut päivä ennen MM-kisojen alkua 1:09

Lue myös:

    Uusimmat