Kuukupin avulla nopeammin raskaaksi? Naiset vannovat uuden niksin nimeen – amerikkalaisen gynekologin mukaan voisi toimia

Useat naiset väittävät tulleensa raskaaksi kuukautiskupin avulla, ja amerikkalaislääkärin mukaan se voisi olla mahdollista, kertoo Health.com. Erikoisesta hedelmöittymismetodista ei ole kuitenkaan olemassa mitään tutkimusnäyttöä.

Moni hankkii itselleen kuukupin todennäköisesti ympäristösyistä tai käytännöllisyyden takia. Nyt internetissä kiertää kuitenkin uusi syy käyttää kuukuppia.

Se voi auttaa tulemaan raskaaksi!

Väitteen vahvistaa Health.com-sivuston haastattelussa myös synnytyslääkäri, gynekologi ja kirjailija Sherry Ross.

– Yksi metodi on, että harrastaa seksiä ja kumppani "vetää ulos" pannakseen sperman talteen kuukuppiin. Toiset harrastavat seksiä ja välittömästi asettavat kuukupin vaginaan varmistaakseen, että sperma pysyy siellä, lähellä kohdun suuta, Ross kertoo.

Järjettömältä kuulostava metodi voisi ainakin Rossin mukaan edistää raskaaksi tulemista.

– Jokaisella ejakulaatiolla miljoonat siittiöt uivat ympäriinsä. Kuukuppi täynnä spermaa mahdollistaa siittiöiden liikkumisen vain yhteen suuntaan ja se on kohti munasolua. Kohdunkaulan lima yhdistettynä ovulaatioon auttaa siittiöitä uimaan kohdunkaulan ja kohdun läpi viimein löytäen tiensä munajohtimeen, jossa munasolu hedelmöittyy, Rossa kuvailee.

Alla olevalla videolla keskustellaan hedelmällisyysterveydestä. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

11:33

Mitä pidempään, sitä parempi

Rossin mukaan siittiöiden pitäminen lähellä kohdunkaulaa ja kohdun suuta pidennetyn ajan voi kasvattaa hedelmöittymisen mahdollisuuksia.

– Terveet siittiöt elävät kolme päivää. Mitä pidempään siittiöt ovat kaulassa ja kohdun suulla, sitä parempi mahdollisuus niillä on munajohtimeen uimiselle hedelmöittääkseen munasolun, Ross selittää.

– Kun ei ole olemassa mitään oikeita ohjeita kuukupin käyttämiseen sperman kohdulla säilymisen auttamiseksi, ehdottaisin, että kuukupin jättää paikalleen niin pitkäksi aikaa kuin turvallisesti voi.

Gynekologi korostaa, että kuukuppia ei pitäisi pitää koskaan yli 12 tuntia vaginassa. Tarkempiin ohjeisiin kannattaa perehtyä valmistajan sivuilta.

"Ensimmäisenä kuukautena tulin raskaaksi"

Health.comin haastattelussa amerikkalaiset äidit Julia Dennison, 36, Meggan Hunt, 41, ja Karly McBride, 38, väittävät kuukuppimetodin saattaneen heidät raskaaksi.

– Ensimmäisenä kuukautena, jona kokeilin sitä, tulin raskaaksi. Se saattoi vain olla sattumaa, mutta haluan ajatella, että se auttoi, Dennison kertoo.

– Se on todella pieni investointi verrattuna hedelmöityshoitoihin. Se ei toimi kaikille, mutta niin edullinen kuin se onkin, se on kokeilemisen arvoinen, McBride kommentoi.

Kuukupin tehosta raskaaksi tulemisen apuna ei ole olemassa mitään tutkimustietoa. Voi olla, että naiset ovat tulleet raskaaksi sattumalta kuupista huolimatta.

Lähde: Health.com 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja