Haaveiletko raskaudesta? Tutkimus paljastaa rutiinin, joka voi auttaa

0:42

Säännöllinen nukkumaanmenoaika voi auttaa naista raskaaksi tulemisessa, tutkimus väittää.

Yllä olevalla videolla esitellään uutta teknologiaa ovulaation havaitsemiseen.

Washingtonin yliopiston tutkimukseen osaalistui 176 naista, jotka yrittivät tulla raskaaksi. Tutkijat pyysivät naisia käyttämään älykelloja, jotka monitoroivat naisten aktiivisuutta.

Yhdysvaltain Denverissä järjestetyssä American Society for Reproductive Medicine -konferenssissa esitelty tutkimus paljastaa, että niiltä naisilta, joilla oli säännöllisemmät nukkumaanmenoajat – niin, että vaihtelua oli korkeintaan tunti –, kesti vähemmän aikaa tulla raskaaksi kuin niiltä, jotka menivät nukkumaan epäsäännöllisempiin aikoihin.

75 naista raskaaksi vuoden sisällä

Kaikkien 176 osallistujan joukosta 75 naista oli raskaana vuoden sisällä. Heistä suurin osa oli valkoihoisia ja hyvätuloisia. Lisäksi heidän painoindeksinsä oli matala. Nämä kaikki tekijät huomioon ottaen tutkijat havaitsivat kuitenkin vielä merkittävämmän tekijän: niillä naisilla, jotka tulivat raskaaksi huomattavan nopeasti, oli vähemmän vaihtelua nukkumaanmenoajoissa. Unen kestolla tai heräämisajankohdalla ei havaittu olevan vaikutusta.

Niillä naisilla, joiden nukkumaanmenoajankohta vaihteli suuresti, raskaaksi tulo kesti pidempään.

– Tämä tutkimus viittaa siihen, että hedelmöitystä suunnitteleville naisille säännöllisten nukkumistottumusten muodostaminen voisi olla hyödyllistä, lääkäri Elizabeth Ginsburg American Society of Reproduction -yhdistyksestä toteaa.

Lähteet: ASRM, Daily Mail

***

2:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja