Kuudesluokkalaisen huvittava kouluprojekti paljastaa totuuden kissoista – "Näimme todisteita lievästä tuhrusta pehmeällä peitteellä"

Puhutko kissaa? ”Haista v**tu” voikin olla oikeasti ”rapsuta minua"– näin tulkitset kissaa 2:33
Puhutko kissaa? "Haista v**tu" voikin olla oikeasti "rapsuta minua" – näin tulkitset kissaa

Kerryn poika päätti kouluprojektissaan tutkia kissanomistajille oleellista kysymystä: koskettaako pöydälle hyppäävän, sohvalla kierivän ja omistajaa puskevan kissan peräaukko kodin kaikkia pintoja?

– Valmistautukaa hyviin nauruihin, Kerry Griffin kirjoittaa Facebookissa – eikä vitsaile!

Kerry päätti jakaa seuraajilleen poikansa Kaedenin kuudennen luokan tiede-esitelmän, sillä sen aihe on sekä harvinaisen arkinen että huvittava.

Päätti tutkia, koskeeko kissan peräaukko kodin kaikkia pintoja

Kaeden oli valinnut esitelmänsä aiheeksi ikiaikaisen kysymyksen "koskettaako kissasi pyllyreikä todella kaikkia kotisi pintoja?".

– Meillä oli paljon hauskaa tämän kanssa! Huomautan, ettei kissoja vahingoitettu tämän tiedeprojektin aikana, Kerry huomauttaa.

Testissä käytettiin myrkytöntä huulipunaa

Kaeden tutki hypoteesia levittämällä myrkytöntä huulipunaa perheen kissojen takamuksiin. Tämän jälkeen kissoja pyydettiin esimerkiksi istumaan, hyppäämään ja makaamaan erilaisilla pinnoilla, jotka tarkistettiin tämän jälkeen huulipunajälkien varalta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Kissoja on koulutettu pennusta lähtien, ne osaavat myös antaa ylävitosen, pyörähtää ympäri ja jutella. Kissat saivat palkkioksi paljon kehuja, silityksiä ja suosikkiherkkujaan, ja huulipuna poistettiin vauvan kosteuspyyhkeellä sen jälkeen, kun olimme alle kymmenessä minuutissa keränneet dataa, Kerry kuvailee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tiedeprojektin kysymykseen löytyi myös vastaus

Mikä sitten oli tulos? Kerryn mukaan Kaeden havaitsi kissakokeessaan, etteivät pitkäkarvaisten ja puolipitkäkarvaisten kissojen peräreiät vaikuttaisi koskettavan pehmeitä tai kovia pintoja.

– Lyhytkarvaisten kissat eivät koskettaneet kovia pintoja, mutta näimme todisteita lievästä tuhrusta pehmeällä peitteellä, Kerry kuvailee.

– Päätelmä: jos sinulla on lyhytkarvainen kissa ja se makaa pyykkikeossa, petaamattomalla sängyllä tai muilla pehmeillä, epätasaisilla pinnoilla, sen pyllyreikä on saattanut koskettaa näitä pintoja!

"Annoimme hyödyllistä tietoa kissamaailmalle"

Kaeden sai tutkimuksestaan erinomaisen arvosanan, ja Kerryn julkaisu aiheesta keräsi kymmeniä tuhansia reaktioita. 

Kerry itse pitää hupaisana sitä, että hän on menneisyydessään hankkinut tutkinnon eläinten käyttäytymistieteestä, muttei ole koskaan oikeastaan käyttänyt tutkintoaan.

– Koen, että ensimmäistä kertaa 15 vuoteen oikeasti panin tutkintoni käyttöön, vaikka vain valvoin poikani tiedeprojektia! Mutta me oikeasti annoimme hyödyllistä tietoa kissamaailmalle, huvittunut nainen kuvailee.

Katso myös: Kävikö kissallesi vahinko? Näin siivoat vahinkopissat pois lattialta oikein:

Kävikö kissallesi vahinko? Näin siivoat vahinkopissat lattialta pois! 2:10

Lue myös:

    Uusimmat