Mainos

Kuubalaismies kertoo MTV:lle raiskausepäilystä – "Koko maa järkyttyi, pelaajat hämillään"

Kuubalaislentopalloilijoiden epäiltyä raiskaustapausta käsitellään tänään vangitsemisoikeudenkäynnissä. Maailman lentopallovalioihin lukeutuva Kuuba pelasi viikonloppuna maailmanliigaa Tampereella, ja hävisi yllättäen Suomelle erin 1–3. MTV Uutiset haastatteli peliä seurannutta kuubalaista, joka asian arkaluonteisuuden vuoksi haluaa pysytellä nimettömänä.

– Olin katsomassa peliä muiden kuubalaisten kanssa lauantaina. Huomasimme, että peli ei ollut kunnossa. Pelikuviot olivat sekaisin, eikä ihme – sillä he tiesivät, että poliisi oli ottanut kiinni heidän parhaita pelaajiaan edellisenä yönä. Näki selvästi, että pelaajat olivat hämmentyneitä tapahtuneesta ja me kaikki olimme järkyttyneitä, kuubalainen kertoo MTV Uutisille.

"Vaikea ymmärtää"

Raiskauksen epäillään tapahtuneen Hotelli Ilveksessä lauantain vastaisena yönä. Poliisi sai tapauksesta hälytyksen kello 5.39. Kiinniotettuna on tällä hetkellä kuusi pelaajaa epäiltynä törkeästä raiskauksesta.

Kuubalaisen mukaan lentopallomaajoukkueen pelaajat ovat yhtä arvostettuja kuin suurlähettiläät.

– He ovat maan edustajia. Tätä taustaa vasten on vaikea ymmärtää, että he syyllistyisivät näin vakavaan tekoon. Missään tapauksessa tällaista ei sallita Kuubassa. He ovat koko ikänsä olleet urheilukouluissa ja nyt he ovat uransa huipulla matkalla kohti olympialaisia.

– Jotta ymmärrät, niin kerron esimerkkinä erään tapauksen vuosien takaa ajalta, jolloin dollari oli kielletty. Erään arvostetun huippu-urheilijan hallusta löydettiin dollareita ja sen jälkeen hän ei koskaan päässyt enää maajoukkueeseen eikä mihinkään joukkueeseen pelaamaan.

Lentopallo on Kuubassa ollut vuosikausia erittäin suosittu ja arvostettu urheilulaji.

– Kuubassa on hyvin miehinen kulttuuri, mutta lajin suosiosta kertoo se, että naisten lentopallomaajoukkue menestyi hyvin jo 1980–90-luvuilla. Pelejä lähetettiin televisiosta ja lähetykset olivat todella katsottuja.

– On lähes mahdotonta käsittää, että pelaajat olisivat syyllistyneet näin vakavaan rikokseen, sillä heidän kanssaan on käyty läpi erilaisia tilanteita – mikä on sallittua ja mikä ei. Kaikki tietävät, että Kuuban maajoukkueella on muita maita tiukempi kuri käyttäytymissäännöissä kuten nukkumaanmenoajoissa. He eivät saa käyttäytyä kuin turistit, vaan heidän on aika pitkälti pysyteltävä hotellissa. Epäilen onko urheilijat todella käyneet tupakoimassa kuten julkisuudessa on kerrottu, sillä uskon, että se on kielletty.

Kuubalaiset järkyttyneitä

Suomessa asuvan kuubalaisen mukaan tapahtumat ovat järkyttäneet koko Kuubaa.

– Tämä on järkyttänyt koko maata. Kaikki pohtivat, että voiko tämä olla totta vai onko tämä järjestetty juttu? Kuuban lehdistö on ollut vaitonainen, paitsi nyt päälehteen tuli juttu Kuuban lentopalloliitosta. Kuubassa liikkuu monenlaisia huhuja siitä, mitä on tapahtunut.

Mies uskoo, että poliisi vapauttaa kiinniotetuista kuudesta pelaajasta kaksi.

– Tietojeni mukaan nämä kaksi auttoivat naista peseytymään ja lähtemään huoneesta, mutta he eivät osanneet soittaa poliisille, mies kertoo.

Jos syyllisiä, ei Rioon

MTV Uutisten haastattelema kuubalainen on varma siitä, että jos kuubalaiset todetaan syyllisiksi, niin he eivät missään tapauksessa pääse pelaamaan Rion olympialaisiin.

– Kuuban lentopalloliitto on tuominnut teon kurin ja kunnian vuoksi. Teko on täysin sopimaton – Kuuban maineen vuoksi. Nyt kaikki odottavat poliisin tutkimuksia siitä, mitä todella tapahtui. Varmaa on se, että vangitut eivät tule koskaan pelaamaan eikä edustamaan Kuubaa, toteaa Suomessa asuva kuubalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.