Mainos

Hotellihuone, suomalaisnainen ja kuusi kuubalaista lentopalloilijaa – mitä tapahtui Tampereella?

Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajia koskevan esitutkinnan on määrä valmistua tänään. Kuutta maajoukkueen pelaajaa epäillään törkeästä raiskauksesta. Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

Kuuban lentopallomaajoukkueen kuusi 19–27-vuotiasta pelaajaa vangittiin kaksi viikkoa sitten epäiltyinä törkeästä raiskauksesta. Epäillyt vangittiin todennäköisin syin eli raskaammalla vangitsemisperusteella.

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui Tampereella joukkueen majapaikassa hotelli Ilveksessä.

Ilmoitus teosta tuli heinäkuun ensimmäisenä lauantaiaamuna kello 5.39. Uhri on täysi-ikäinen suomalainen nainen.

– Sen voin sanoa, että olemme kuulleet uhria, mutta mitään muuta en voi uhrin suojelemiseksi paljastaa, sillä esitutkinta on salaista tämän tyyppisissä rikoksissa, tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro sanoi kyseisen viikonlopun jälkeen.

Tähtipelaajia kiinni, peli meni sekaisin

Kuubalaisten peli oli tapahtuman jälkeisenä lauantai-iltana sekaisin. Tässä vaiheessa poliisi oli jo ottanut kiinni kolme joukkueen tähtipelaajaa. Maailman lentopallovalioihin lukeutuva Kuuba hävisikin yllättäen Suomelle erin 1–3.

Sunnuntaina otettiin kiinni lisäksi viisi pelaajaa. Yksi otettiin kiinni ennen Kuuban ja Portugalin välistä Maailmanliigan ottelua ja neljä muuta ottelun jälkeen.

Kaksi pelaajaa vapautettin tutkinnanjohtajan mukaan sen jälkeen, kun paljastui, että heillä ei ollut osuutta itse tekoon eli törkeään raiskaukseen.

– Kuuban joukkueen johto ja muut pelaajat eivät liity millään tavalla tähän rikokseen. He ovat olleet hyvin järkyttyneitä tästä ja tehneet kaikkensa auttaakseen rikoksen selvittämistä, Länsipuro kertoi.

"Kaksi pelaajaa auttoi uhria"

Lentopallomaajoukkueen peliä seuraamassa ollut nimettömänä pysyttelevä kuubalainen kertoi aiemmin MTV Uutisille, että hänen tietojensa mukaan kyseiset kaksi pelaajaa auttoivat naista peseytymään ja lähtemään huoneesta, mutta he eivät osanneet soittaa Suomen poliisille.

Poliisin mukaan tutkintaa on hidastanut se, että epäiltyjä on useita sekä se, että apuna on käytettävä tulkkia.

Pirkanmaan käräjäoikeus piti vapaaksi pääsyä hakeneet kuubalaispelaajat vangittuina viime viikolla. Vapaaksi pääsyä olivat hakeneet kaikki muut paitsi yksi vangittuna olevista.

Vaikka useat Kuuban maajoukkuepelaajat jäivät rikosepäilyn vuoksi jumiin Suomeen, joukkue on osallistumassa Rion olympialaisiin.

17:51

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.