Mainos

Kuubalaislentopalloilijoiden siirto vankilaan huolettaa : "Turvallisuus taattava"

Kuubalaislentopalloilijat aiotaan siirtää vielä tämän viikon aikana Tampereen poliisivankilasta toiseen vankilaan odottamaan mahdollista syytteen nostoa 26. elokuuta saakka.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan epäiltyjen kuulustelut on nyt tehty

– Heidät voidaan siirtää lähipäivinä pois tiukasta poliisivankilasta, jossa vangit ovat lähinnä viettäneet päivänsä yksin sellissä. Ainut poikkeama on ollut päivittäinen tunnin ulkoilu. 

– Vankeinhoitolaitos päättää sitten heidän sijoituspaikastaan. Heidän turvallisuutensa takaaminen on asia, mikä joudutaan ottamaan huomioon sijoituspaikkaa mietittäessä. On todennäköistä, että heidät pidetään muista vangeista erillään, sillä tällä tavoin heidän turvallisuutensa pystytään takaamaan, pohtii Länsipuro.

Kuusi lentopalloilijaa on ollut vangittuina esitutkinnan aikana poliisivankilassa jo pari viikkoa. Kaksi viikkoa vangitsemisen jälkeen heillä on mahdollisuus pyytää asiansa uudelleen käsittelyä ja vapaaksi pääsyä. Viisi heistä on tätä pyytänyt, mutta turhaan.

Lentopalloilijat erossa toisistaan

Kuubalaislentopalloilijan Daniel Albo Miranadan asianajajan Pirkka Lappalaisen mukaan hänen päämiehensä Miranda on kestänyt tiukan poliisivankilan olot niin hyvin kuin olosuhteet huomion ottaen voi.

– Onhan se ollut hänelle epämiellyttävää ja se on ottanut koville, mutta alkujärkytyksestä toivuttuaan hän on kestänyt sen asiallisesti. Heillä jokaisella on oma selli eivätkä he saa olla yhteydessä toisiinsa. 

Tutkintavangit ovat voineet omilla rahoillaan hankkia sellinsä radion tai television, joka on tarkastettu sen vuoksi, että sen sisällä ole mitään ylimääräistä. Poliisivankilassa on tämän lisäksi kierrossa myös lainavälineitä kaikkien vankien kesken. Tutkintavangit viettävät päivänsä pääosin yksin sellissään.

– Epäillyt lentopalloilijat saavat olla yhteydessä suurlähetystön asianajajaan sekä läheisiin sukulaisiin Kuubassa, kertoo Lappalainen.

DNA-testitulokset eivät yllätä

Lappalainen sanoo, että hänen tiedossaan on nyt vain oman päämiehen Mirandan kertomus tapahtumien kulusta. 

– Tämän lisäksi olen saanut poliisilta joitakin taustatietoja tapahtumista. Poliisi luovuttaa esitutkinta materiaalin kokonaisuudessaan syyttäjälle ensi perjantaina ja asianajajat saavat sen käyttöönsä maanantaina 1. elokuuta. 

Lappalainen ei ole yllättynyt siitä, että DNA-testit eivät yksistään ratkaise tapausta.

– En usko, että teknisessä tutkinnassa kuten DNA-testeissä tulee esille mitään haitallista koskien päämiestäni, päättää Lappalainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.