Mainos

Jari Aarnio MTV:lle ensimmäisestä vuorokaudesta vapaudessa: "Tuoppi olutta maistui aika hyvälle puolentoista vuoden jälkeen"

2:14

Tutkintavankeudesta vapaalle päästetty Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio ei päässyt kotiin vuorokaudessa vapautumisestaan. Arkiasioiden järjestely ja median yhteydenottoihin vastaaminen on vienyt hänen aikansa.

– Kun lähtee, eikä ole puhelimia tai nettiyhteyttä, menee oma aikansa, että pääsee arkeen kiinni, Aarnio kertoo puhelimitse.

Hän ei vieläkään ole kertomansa mukaan saanut omaa puhelinta, vaan media-asiat on hoidettu lainapuhelimen avulla.

"Juhannuksen tienoilla alkaa tasoittua"

Aarnio on myös viettänyt kuluneet noin 24 tuntia läheistensä luona keskustan alueella, mutta on myöhemmin palaamassa kotiosoitteeseensa. Ensimmäiset vapaahetket on käytetty läheisten kanssa.

– Tavannut läheisiä ja hyviä ystäviä. Siinä se on oikeastaan. Realistisesti 24 tunnissa ei kovin paljon ehtinyt tekemään. Juhannuksen tienoilla alkaa tasoittua, hän arvioi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

3:48

Vapaus maistuu säässä kuin säässä

Mitään juhannussuunnitelmia hivenen yllätyksellisesti vapautuneella Aarniolla ei luonnollisesti ollut, eivätkä läheisetkään ollut häntä osanneet valmiiksi laskea mukaan suunnitelmiinsa.

– Yritän näihin suunnitelmiin mukaan liittyä, hän toteaa.

Häntä ei juhannukselle luvatut heikommat säät harmita, saati välistä jäänyt hellekausi.

– Sanotaan näin, että vapauden puolella ei ilmoilla ole niin väliä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:51

Vietti tutkintavankeuden muiden vankien kanssa

Aarnio vietti viimeisimmän tutkintavankeuden hyvin erilaisissa oloissa kuin aiemmat kaksi vuotta. Hän oli niin sanotulla tuetun toiminnan osastolla, jossa hän oli tekemisissä muiden vankien kanssa ja pystyi näiden kanssa muun muassa laittamaan ruokaa ja leipomaan.

Osastolle valitaan erikseen jokainen vanki sillä perustella, että näillä on halua ja kykyä osallistua rauhallisen ilmapiirin edistämiseen.

– Pyritään, että ilmapiiri on harmoninen. Siellä on ulkomaalaisia ja suomalaisia, eri ikäisiä ja näin poispäin. Vanhimmat yli 70, nuorimmat siinä 18-vuotiaita, Aarnio kertoo.

– Kaikki kunnia ja kiitos henkilökunnalle, joka näki aika paljon vaivaa, että osastolla on kaikki hyvin ja jätkät viihtyy niin hyvin, kuin vankilassa voi viihtyä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

4:14

Nautti vapauduttuaan tuopillisen

Osaltaan erilaisten vankilaolojen vuoksi Aarniolla ei kertomansa mukaan ollut samanlaisia mielihaluja kuin viimeksi vapaalle päästessä. Tuolloin hän mainitsi voivansa mennä nauttimaan ensitöikseen Hesburgerin hampurilaisaterian.

– Kun siviiliin tuli, ei päällimmäisenä ollut mielessä mitä ruokaa teki mieli. Mutta hyvällä halulla join tuopin olutta. Se maistui aika hyvälle puolentoista vuoden jälkeen, Aarnio mainitsee.

Hän kertoo myös, että lähempänä juhannusta hän saattaa tutustua myös alkoholilain muutoksen myötä lähikauppoihin tulleisiin väkevimpiin oluisiin tai lonkeroihin.

Tuomio "sen ajan murhe"

Tulevaisuuden suunnitelmia hän ei ole kertomansa mukaan erityisemmin ehtinyt tekemään. Edessä on hovioikeuden tuomion odottelu, minkä arvioidaan kestävän ensi vuodelle asti. Aarnio kiistää syyllistyneensä mihinkään rikoksiin.

– Totean vain näin, että hovioikeudelle täydellinen työrauha.

– Se on sen ajan murhe, kun se [tuomio] aikanaan tulee. Kaikki asiat on puolustuksen puolelta on tuotu, ja ne ovat hovioikeuden tuomareiden mietinnässä.

– Kaikille hyvää juhannusta ja hyvää kesää, Aarnio toteaa lopuksi.

Huomenna torstaina Jari Aarnion kuulumisista kuullaan lisää Huomenta Suomen lähetyksessä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.