Mainos

Kuuba valmistautuu hirmumyrskyyn

Hirmumyrsky Ivanin odotetaan iskevän Kuuban länsiosiin vielä tänään. Matkallaan myrsky on voimistunut entisestään.

Hirmumyrsky

Kuubalaiset ovat varautuneet hirmumyrsky Ivanin saapumiseen. Merellä voimistunut Ivan näyttäisi kuitenkin ohittavan Kuuban länsipuolelta ja suuntaavan kohti Jukatanin niemimaata Meksikossa.

Samaan aikaan Floridan eteläosien asukkaat saivat luvan palata koteihinsa myrskyevakosta, sillä ennusteiden mukaan Ivan ohittaa myös Floridan matkallaan Mississippiin ja Alabamaan.

Jamaikaa ja Caymansaaria riepotellut myrsky on voimistunut matkallaan entisestään. Tuulennopeus oli maanantaina iltapäivällä jopa 260 kilometriä tunnissa Myrskytuulet ulottuvat tällä hetkellä noin 165 kilometrin päähän myrskyn silmästä.

Kuuban viranomaiset ovat evakuoineet 1,4 miljoonaa asukasta Iivana Julmaksi ristimänsä myrskyn tieltä. Sen uskotaan olevan voimakkain Kuubaan osunut myrsky 40 vuoteen.

-Emme voi antaa tarkkaavaisuutemme pettää, Kuuban johtaja Fidel Castro sanoi viisituntisessa radio-ohjelmassa, jossa hän keskusteli myrskyn aiheuttamista vaaroista meteorologien kanssa. -Edessä on vielä monta tuntia, joiden aikana tämä hirviö voi tehdä arvaamattomia asioita.

Kaikki kotimaan sekä ulkomaan lennot peruttiin tänään Kuubassa. Niitä jatketaan taas huomenna, jos tilanne sen sallii. Myrskyn odotetaan saavuttavan Kuuban vielä tämän illan aikana.

Kuubasta myrskyn ennustetaan jatkavan matkaansa Meksikonlahdelle kohti Mississippiä ja Alabamaa, jonne sitä odotetaan keskiviikkona. Meksikossa on jo evakuoitu tuhansia ihmisiä ja mm. Cancunin turistialueelle on annettu myrskyvaroitus.

Ennusteiden mukaan jo kaksi hirmumyrskyä kokenut Florida selviää tällä kertaa säikähdyksellä. Ivan-myrsky on surmannut jo ainakin 46 ihmistä Karibianmeren saarilla ja Venezuelassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.